Breaking news

Israelul și Hamas au semnat un armistițiu privind încetarea focului în Fâșia Gaza

Mişcarea islamistă Hamas a ajuns la un acord cu Israel, pentru încetarea ostilităţilor începând cu ora 21.00 în Fâșia Gaza.

Anunţul privind armistițiul din Fâșia Gaza, a fost făcut, într-o conferinţă de presă organizată la Cairo, de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, acceptând recomandarea acestuia de a da o şansă planului mediat de Egipt pentru suspendarea operaţiunilor în Fâşia Gaza.

Acordul de încetare a focului intervine în a opta zi a Operaţiunii israeliene “Pilon de Apărare”, care a constat în raiduri aeriene şi tiruri de artilerie vizând poziţii ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza. Combatanţii Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian.

Două rachete au fost lansate, miercuri seară, din sudul Libanului, o zonă aflată sub controlul mişcării şiite Hezbollah, spre teritoriul israelian, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze.

Numeroase rachete, lansate spre Israel cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului.

Bilanţul provizoriu al confruntărilor este de 154 de morţi în Fâşia Gaza şi cinci în Israel

Armistițiul survine după ce azi, în centrul orașului Tel Aviv a fost detonată o bombă într-un autobuz. Atacul armat revendicat de Hamas, a rănit grav 28 de persoane.

>