Breaking news

Irina Radu, votată de Parlament, șef interimar la Televiziunea Română

loading...

Irina Radu, Directorul de Programe al TVR, a fost votată miercuri, de Parlamentul României, în funcția de Președinte Director General al Televiziunii Române pentru o perioadă de șase luni de zile. Decizia vine ca urmare a demiterii lui Stelian Tănase și a Consiliului de Administrație al TVR, de către Parlament prin respingerea raportului de activitate pe 2014.

irina radu - tvrParlamentul României a votat miercuri, numirea Irinei Radu ca preşedinte interimar al TVR pentru o perioadă de șase luni de zile.

Decizia plenului, adoptată cu 231 voturi “pentru” şi doar 3 voturi “împotrivă”, fără prezența parlamentarilor PNL, vine după ce Stelian Tănase a fost debarcat de la conducerea Televiziunii Române.

Irina Radu a spus că a avut emoţii şi că este conştientă de riscul pe care şi l-a asumat prin preluarea conducerii TVR: Trebuie să ne asigurăm că toţi colegii îşi vor lua salariile. Trebuie să fim ceea ce aşteaptă lumea de la noi.

Irina Radu a spus că într-o săptămână va organiza o conferință de presă în care va prezenta cifre, precizând că pe primul loc se află interesele telespectatorilor și pe locul doi cele ale politicienilor.

Șeful interimar al TVR a mai spus că nu este mulțumită de calitatea programelor difuzate în prezent de Televiziunea Română, precizând totodată că pentru a face programe bune ai nevoie de bani.

Irina Radu, director de programe al TVR, a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru şefia interimară a TVR cu 21 voturi “pentru”, 6 abţineri şi un vot “împotrivă”, votul fiind secret.

În cadrul audierilor din Comisiile de Cultură, atât reprezentanţii PSD, cât şi cei ai PNL au precizat că numirea Irinei Radu la şefia interimară a TVR ar fi o “soluţie bună”.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>