Breaking news

Irina Binder, Dan Puric, Lucian Boia și Dan Brown preferații cititorilor români

Beletristica este domeniul preferat al românilor, însă titlurile din categoria autoeducare precum și cărțile pentru copii câștigă teren de la an la an. Autorii preferați de români în prima jumătate a lui 2014 sunt Irina Binder, Dan Puric, Lucian Boia, Alice Munro, dar și Dan Brown și Markus Zusak – autorul Hoțului de Cărți.

carti citite de romaniDacă la finalul lui 2013 topul celor mai vândute cărți de beletristică din Diverta era condus de cel mai nou titlu al lui Dan Brown, Inferno, în primele cinci luni din 2014 în fruntea clasamentului s-a instalat comod un alt autor publicat de editura Rao: Markus Zusak.

Hoțul de cărți este a treia cea mai vândută carte în Diverta (după Fluturi, de Irina Binder și Frozen. Regatul de Gheată, carte pentru copii) și prima în categoria beletristică. Cartea spune povestea unei fetițe care, fără a ști să citească la început, dezvoltă o fascinantă dragoste pentru cărți, dragoste care o face să fure cărți de peste tot de unde reușește.

Locul al doilea în rândul celor mai cumpărate cărți de beletristică este ocupat de Suflet românesc, cel mai recent titlu al lui Dan Puric, pentru ca cea de-a treia poziție să îi revină lui Dan Brown, cu Inferno. Următoarele două poziții sunt ocupate de câștigăatoarea Premiului Nobel pentru Literatură în 2013 – Alice Munro, cu Prea multă fericire (editura Litera) și de Veronica Roth cu  Divergent, titlu publicat de Grupul Editorial Corint.

În ceea ce privește cărțile de dezvoltare personală, cele două volume Fluturi ale Irinei Binder sunt de departe liderul categoriei. Pe locul secund se află Testele pentru obținerea permisului auto, iar pe locul al treilea cartea Mama si Copilul, publicată de Editura Medicală.  În top se află și Secretele Succesului, cartea lui Dale Carnegie editata de Curtea Veche și Secretul – Rhonda Byrne, Editura Adevăr Divin.

Cărțile pentru copii cresc în vânzări de la an la an.  A doua cea mai vândută carte în Diverta în decursul lui 2014 este Frozen. Regatul de Gheață(Litera Mică) și prima în rândul cărților pentru copii. Este urmată de un alt titlu Litera Mica – Violetta. Jurnalul meu – un an mai tărziu. Acesta din urmă a fost lansat la jumătatea lunii aprilie și a reușit să urce rapid pe cea de-a doua poziție a topului de vânzări în categorie.

Jurnalul unui puști și Însemnările unei puștoaice rămân în continuare printre preferințele copiilor, precum și cărțile editurii Flamingo: Comoara Mea cu Povești de 5 Minute și 25 de Povești Minunate.

Lucian Boia și Neagu Djuvara se numără și ei printre preferații românilor, ocupând poziții fruntașe atât în top zece cele mai vândute cărți, cât și în categoria cărților de specialitate.