Breaking news

Irina Begu, victorie colosală la Melbourne. A bătut-o pe Konta după un meci maraton de trei ore şi jumătate

Irina Begu a reuşit miercuri dimineaţă, victoria anului. Românca a bătut-o pe britanica Johanna Konta, la capătul unui meci dramatic care a durat trei ore şi 35 minute de joc.

Begu a avut din nou un meci maraton, al treilea din această săptămână. După 2 ore și 47 de minute cu Zheng, și 2 ore și 35 de minute cu Sasnovic, Begu a jucat acum 3 ore și 35 de minute în „optimi”, calificându-se dramatic în sferturi de finală unde va juca cu japoneza Naomi Osaka, a doua favorită a turneului Gipssland Trophy.

După ce a pierdut primul set cu 4-6, begu s-a impus dramatic în următoarele două, în tie-break, scor7-6 (10), 7-6 (4).


Begu a început bine setul trei, reuşind să conducă cu 3-1, apoi cu 5-3, scor la care a ratat trei mingi de meci pe serviciul lui Konta. A urmat apoi un serviciu de infarct. Begu a ratat 4 mingi de meci pe propriul serviciu, iar birtanica a făcut re-break şi scorul s-a egalat la 5-5. Românca a avut nervii tari şi s-a impus în tie-break cu 7-4, după ce înainte mai ratase o minge de meci.

Aşadar, după trei ore şi 35 de minute de juc, după ce a salvat două mingi de meci şi a ratat opt mingi de meci, Begu a fructificat a noua şansă şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Gipssland Trophy.

100 de puncte WTA şi 8770 dolari americani şi-a asigurat irina Begu prin accederea în sferturi de finală la Gippsland Trophy 2021.