Breaking news

Irina Begu s-a calificat pentru prima dată în turul trei la simplu la Australian Open 2015

loading...

Irina Begu s-a calificat miercuri, pentru prima dată în carieră turul trei la simplu feminin la Australian Open 2015. Este cel mai bun rezultat obținut de româncă într-un turneu de Mare Slam.

irina begu - australian openIrina Begu și-a luat revanșa miercuri, în fața cehoaicei Katerina Siniakova, în turul doi la Australian Open, după ce pe 6 ianuarie fusese învinsă de aceasta în primul tur la Shenzhen.

Românca, locul 42 WTA,  avut nevoie de două ore și 4 minute de joc pentru a o învinge pe modesta jucătoare din Cehia aflată abia pe locul 81 mondial.

Irina Begu a început catastrofal partida cu cehoaica, fiind condusă cu 3-, după ce și-a pierdut serviciul la scorul de 1-0. După o oră și 8 minute de joc, Begu a reușit să câștige primul set, cu 7-5, la capătul unei ore și 8 minute de joc. Românca și-a pierdut primul set și a fost condusă apoi cu 3-0, după ce la scorul de 2-0 a ratat o minge de re-break.

A reușit să facă re-break la scorul de 3-1, mai apoi a urmat la serviciu și după ce a ratat pe propriu serviciu cinci mingi de game, Begu a egalat cu cea de-a șasea minge, scorul la 3-3.

La acest scor, Irina Begu, după a mai irosit două noi mingi de break, a reușit să o fructifice pe a treia și să preia pentru prima dată, conducerea în set.

Românca a servit la 5-4 pentru adjudecarea setului dar și-a pierdut din nou serviciul și cehoaica a egalat scorul la 5-5. Cu mult noroc, Begu a făcut apoi re-break, a făcut 6-5 și a servit pentru a doua oară pentru câștigarea primului set. Lucru care s-a întâmplat în cele din urmă.

Câștigarea primului set i-a dat curaj lui Begu care a debutat cu break în setul doi. La 2-0, românca a ratat o minge de al doilea break, dar și-a recuperat greșeala la 3-1 când a câștigat pe serviciul cehoaicei și a făcut 4-1. Scor la care, din păcate românca și-a pierdut serviciul. Însă cehoaica și-a pierdut din nou serviciul și Irina Begu a servit pentru câștigarea meciului. Problemele de la primul serviciu și-au spus cuvântul și românca a pierdut șansa de a închide meciul la 5-2.

La scorul de 5-4, Begu a servit a doua oară pentru câștigarea meciului, și după ce a ratat primele două mingi de meci, românca a câștigat grație unui retur greșit al cehoaicei.

Deși s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-4, jocul Irinei Begu a lăsat mult de dorit. Românca a avut mari probleme cu primul serviciu, a comis cinci duble greșeli și și-a pierdut de patru ori serviciul.

Irina Begu reușește astfel să se califice pentru prima dată în carieră în turul trei la Australian Open, fiind totodată cel mai bun rezultat obținut de româncă într-un turneu de Mare Slam.

În turul trei, Irina Begu va juca cu nemțoaica Carina Witthoeft, locul 104 mondial. În mod normal, românca ar trebui să se califice fără probleme în optimi de finală la Australian Open 2015.

Calificarea în turul trei îi asigură româncei un cec în valoare de 97.500 de dolari și 130 puncte WTA.

loading...