Breaking news

Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal de la New Haven

Irina Begu a reușit să se califice duminică seară, pe tabloul principal de simplu feminin din cadrul turneului WTA Premier de la New Haven, competiție dotată cu premii în valoare de 710.000 de dolari americani.

irina camelia beguIrina Begu este singura româncă, din cele trei aflate în turneul de calificare de la New Haven, care a reușit să acceadă pe tabloul principal. În timp ce Monica Niculescu și Sorana Cîrstea s-au oprit în turul doi al calificărilor.

Irina Begu a eliminat-o în turul trei al calificărilor, pe franțuzoaica Caroline Garcia, cap de serie numărul trei și posesoare a unui wild card.

Irina Begu a câștigat primul set cu scorul de 6-4, după 47 de minute de joc, grație brake-ului făcut la scorul de 4-4. După care a cedat setul doi cu 5-7, dar și-a luat revanșa în setul trei unde s-a impus în tie-break cu 7-6(7-5).

Românca și-a adjudecat victoria după 2 ore și 49 de minute de joc cu franțuzoaica. Accederea pe tabloul de simplu feminin îi asigură româncei un cec în valoare de 5.385 de dolari și 21 puncte WTA.

În primul tur al tabloului de simplu feminin, Irina Begu va juca cu iberica Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 8.

Simona Halep este principala favorită a turneului de tenis de la New Haven, ea fiind calificată direct în turul doi.

>