Breaking news

Irina Begu s-a calificat în semifinale la turneul Kremlin Cup de la Moscova

loading...

Irina Begu s-a calificat vineri, pentru prima dată în carieră, în semifinalele probei de simplu feminin din cadrul turneulului de tenis WTA Kremlin Cup de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 710.000 de dolari.

irina camelia beguIrina Begu, locul 61 mondial, a eliminat-o vineri, în sferturi de finală, pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, aflată pe locul 43 WTA.

După un prim set slab și pierdut cu 1-6, românca și-a ridicat nivelul de joc în seturile doi și trei, reușind să-și adjudece partida după două ore și 6 minute de joc cu bulgăroaica.

Irina Begu a pierdut primul set disputat cu bulgăroaica Tsvetana Pironkova cu sorul de 1-6, după 34 de minute de joc. Românca nu a fost în stare să-și câștige serviciul în primul set, iar singurul punct câștigat a fost prin re-break-ul făcut la scorul de 4-0.

În setul doi, Begu a condus cu 2-0 după ce a făcut break la 1-0, apoi și-a pierdut serviciu. Iar mai apoi la scorul de 2-1 a ratat trei mingi de re-break și Tsvetana Pironkova a egalat scorul la 2-2.

La scorul de 3-2, Irina Begu a făcut break și a preluat conducerea cu 4-2, dar imediat bulgăroaica a făcut re-break. Dar din nou, românca a făcut re-break, a făcut 5-3, a urmat la serviciu și a servit pentru câștigarea setului doi. Lucru care s-a și întâmplat după ce Begu era condusă cu 0-40. Și după 47 de minute de joc, Begu și-a adjudecat setul doi cu 6-3 și astfel s-a ajuns în setul decisiv pentru a se decide cine merge în semifinale.

În setul trei, Irina Begu a reușit să facă break la scorul de 2-2, iar la 4-2, românca a reușit cel de-al doilea break după ce ratase primele două mingi. Irina Begu a făcut 5-2, a urmat la serviciu a servit pentru set și meci și s-a calificat în semifinalele probei de simplu feminin din cadrul turneului WTA de tenis Kremlin Cup de la Moscova.

Calificarea în semifinale îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 34.350 de dolari și 185 de puncte WTA. În semifinale, românca va juca cu învingătoarea sfertului de finală disputat de Svetlana Kuznetsova și Lucie Safarova.

În 2013, turneul din capitala Rusiei a fost câștigat de românca Simona Halep.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>