Breaking news

Irina Begu, înfrângere ruşinoasă în primul tur la US Open

Irina Begu a fost eliminată,luni seară, în mod surprinzător, încă din primul tur la US Open 2017, de câtre o jucătoare venită din calificări.

Irina Begu - fed cupIrina Begu a învinsă de Katerina Kozlova cu 6-2, 7-6 (7), în runda inaugurală a turneului US Open. Românca a făcut un meci modest și a cedat după o oră și 52 de minute în fața ucrainencei Katerina Kozlova aflată pe locul 118 WTA.

Românca a avut 2-0 în debutul meciului, care apoi a pierdut următoarele șase ghemuri și setul. Begu a condus și în setul al doilea, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând (1-3). La 2-3, Begu și-a pierdut din nou serviciul, Kozlova s-a desprins la 5-2, Irina a revenit, a salvat trei mingi de meci, și a reușit să egaleze, 5-5. La acest scor, românca a ratat două mingi de break, dar a dus setul în tiebreak, unde a avut 6-2 și 7-6, dar a ratat cele cinci mingi de set și Kozlova s-a impus cu 9-7.

Begu o învinsese pe Kozlova în ambele meciuri directe de până acum. Irina s-a impus în fața ucrainencei în 2014 la Tașkent, cu 6-3, 6-1, în primul tur, și în 2015, la Seul, cu 6-2, 6-4, tot în prima rundă.

Irina Begu repetă performanţa negativă obţinută şi în 2016 când a fost eliminată tot în primul tur la US Open. Românca va primi 10 puncte WTA și un cec de 50.000 de dolari. Begu va juca și la dublu, alături de Raluca Olaru.

România mai are cinci românce în primul tur la simplu, Simona Halep (care o va întâlni pe rusoaica Maria Șarapova), Mihaela Buzărnescu (va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki), Monica Niculescu (va evolua contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) și Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).

>