Breaking news

Irina Begu, calificare istorică în optimi la Australian Open 2015

Irina Begu s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneului de tenis de la Australian Open 2015. Este cea mai importantă reușită a româncei din întreaga ei carieră.

irina begu - australian openIrina Begu merge perfect la Australian Open. Românca, aflată pe locul 42 mondial, a acces vineri, pentru prima dată în carieră, în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Irina Begu a condus în primul set cu 3-1, a fost egalată apoi la 3-3, după care la scorul de 4-4 românca a făcut re-break și a servit apoi pentru adjudecarea primului set. Românca a servit bine și și-a adjudecat primul set cu 6-4 după 43 de minute de joc.

Românca a debutat cu break în setul doi, și după ce s-a chinuit minute bune pe propriul serviciu, Begu a făcut 2-0. Apoi a fost egalată la 2-2, și chiar condusă cu 4-2, dar românca a revenit în set și la scorul de 4-4 a făcut break. A urmat la serviciu și Begu a închis setul și meciul pe propriul serviciu, după 86 de minute de joc cu nemțoaica aflată pe locul 104 mondial.

În optimi de finală, Irina Begu va juca cu canadianca Eugenie Bouchard, a șaptea favorită a turneului de tenis de la Australian Open 2015.

Calificarea în optimi de finală îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 175.000 de dolari și 240 puncte WTA.