Breaking news

Irina Begu, calificare în premieră în semifinale la turneul de tenis Shenzhen Open

Irina Begu şi-a confirmat postura de favorită patru la Shenzhen Open şi s-a impus în două seturi, în faţa unguroaicei Timea Babos.

Irina Begu a câştigat primul set cu scorul de 7-5, prin break realizat pe serviciul unguroaicei la scorul de 6-5, după 59 de minute de joc.

În setul doi, Begu a condus cu 4-2 şi serviciul şi în loc să se desprindă la 5-2, românca şi-a pierdut de două ori serviciul şi unguroaica a preluat conducerea cu 5-4 servind pentru setul doi. Însă, cu ajutorul lui Babos care a făcut două duble greşeli, Begu a egalat scorul la 5-5. A trecut în apoi în avantaj pe propriul serviciu şi la fel ca în primul set, românca s-a impus pe serviciul adversarei după ce unguroaica a făcut dublă greşeală.

Astfel că Irina Begu izbuteşte calificarea în semifinale şi la simplu feminin, după ce în urmă cu două zile s-a calificat la dublu feminin alături de Simona Halep.

În semifinale la simplu, Irina Begu ar putea juca cu Simona Halep dacă liderul mondial o învinge azi în sferturi pe Aryna Sabalenka.

Calificarea în semifinale la simplu îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 43,663 dolari şi 110 puncte WTA.