Breaking news

Irina Begu, calificare dramatică în turul trei la Roland Garros

Irina Begu s-a calificat în turul trei la Roland Garros, în urma unui meci dramatic, jucat cu americanca Coco Vandeweghe. Românca a reușit să se impună în trei seturi după aproximativ 4 ore de joc.

irina beguIrina Begu, cap de serie numărul 25, s-a impus în fața americancei, în trei seturi, scor 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8, la capătul unui meci maraton de trei ore și 41 de minute.

Românca a reușit 4 ași, iar Vandeweghe a avut 10, potrivit statisticii publicate pe site-ul oficial al turneului. Begu a comis 11 duble greșeli, iar americanca a făcut 4. Begu, care a mai avut o minge de meci la scorul de 7-6 în decisiv, a adunat 35 de erori neforțate, față de 55 ale adversarei. Vandeweghe a realizat 50 de lovituri direct câștigătoare, iar Begu a avut 31 de ”winners”.

Begu va juca în turul al treilea cu germanca Annika Beck, care a dispus cu 4-6, 6-3, 7-5 de Katerina Bondarenko (Ucraina).

Irina Begu și-a asigurat un cec de 102.000 euro și 130 de puncte WTA. Miercuri, și Simona Halep s-a calificat în turul trei la Roland Garros după ce s-a impus în două seturi înf ața Zarinei Dyas, scor 76(7-5), 6-2.

Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna au debutat cu victorie la Roland Garros. Perechea româno-indiană s-a calificat în turul al doilea al probei de simplu masculin din cadrul turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, în urma victoriei obținute miercuri în două seturi, 6-2, 6-2, în fața cuplului francez Stephane Robert/Alexandre Sidorenko.

Mergea și Bopanna și-au asigurat pentru calificarea în turul secund un cec de 19.000 de euro 90 de puncte ATP.