Breaking news

Irina Begu, calificare dificilă în semifinale la turneul de tenis de la Istanbul

loading...

Irina Begu, numărul 33 mondial, s-a calificat vineri, cu emoții, în semifinalele turneului de tenis de la Istanbul, după ce a învins-o în trei seturi pe turcoaica Bașak Eraydin, scor 2-6, 7-6 (5), 6-1.

irina camelia beguIrina Begu, a treia favorită a competiției, a obținut victoria la capătul unui meci maraton de două ore și 45 de minute, în fața unei adversare modeste, Eraydin (22 ani), venită din calificări, ocupând doar locul 257 în ierarhia WTA.

Irina Begu, care a făcut multe greșeli simple în acest meci și care în mai multe rânduri a fost deranjată de gălăgioșii suporteri turci, a fost dominată clar în primul set, adjudecat de Eraydin cu 6-2. Românca a avut inițiativa în setul al doilea, în care a condus cu 2-0 și 3-1, însă turcoaica a revenit și a egalat, după un break.

În decisiv, românca a început bine, desprinzându-se la 2-0, apoi Eraydin a reușit un contra-break, după care Begu nu i-a mai lăsat nicio șansă adversarei, câștigând setul cu 6-1.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 11.500 dolari și 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe câștigătoarea duelului dintre Jana Cepelova și Daiana Iastremska.

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, va juca în sferturi cu principala favorită, Elina Svitolina.

loading...