Breaking news

Irina Begu a ratat calificarea în semifinale la turneul de la Charleston

loading...

Irina Begu a ratat calificarea în semifinalele turneului de tenis WTA Premier de la Charleston, fiind învinsă sâmbătă, în sferturi, de nemțoaica Angelique Kerber.

irina camelia beguIrina Begu a pierdut pe propria mână partida cu nemțoaica, deși în primul set a condus autoritar și a ratat pe propriul serviciu o minge de set la scorul de 5-2. Însă, de la acest scor, jocul româncei s-a făcut praf și pulbere și Begu a pierdut primul set în tie-break. Un scenariu similar s-a produs și în setul doi, unde românca a ratat două mingi de set pe serviciul adversarei, după care a pierdut în tie-break.

Irina Begu a condus cu 5-2 în primul set, scor la care a ratat o minge de set pe propriul serviciu. După care, Angelique Kerber a făcut re-break, iar mai apoi a făcut 5-4 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a servit din nou pentru adjudecarea primului set. Însă și de astă dată, Begu și-a pierdut serviciul și nemțoaica a egalat scorul la 5-5. A făcut apoi re-break și a servit pentru a treia oară pentru adjudecarea primului set. Însă și de astă dată, românca și-a pierdut serviciul, și chiar la zero și astfel că s-a ajuns la tie-break. Unde românca a pierdut cu 3-7 după 58 de minute de joc.

Vizibil afectată de pierderea dramatică a primului set, Begu a început setul doi cu dublă greșeală. S-a redresat rapid și a reușit să-și câștige serviciul. Iar la scorul de 1-1, românca a fost cât pe ce să-și piardă serviciul. Begu i-a anulat nemțoaicei două mingi de break, a trecut în avantaj dar nu a închis game-ul de serviciu. Abia cu a doua minge, românca și-a câștigat serviciul.

La scorul de 3-2, Irina Begu a reușit să facă break, însă imediat și-a pierdut serviciul.  După care, la scorul de 5-4, românca a ratat două mingi de set pe serviciul adversarei. Astfel că s-a ajuns la tie-break, unde din nou, românca a pierdut cu 4-7.

Astfel că după două ore și 4 minute de joc, Irina Begu a pierdut pe propriile greșeli copilărești, partida cu Angelique Kerber.

A fost cea de-a treia partidă jucată de româncă cu Angelique Kerber. Prima a fost în 2013 în turul doi la Indian Wells, când nemțoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, iar a doua partidă a fost în acest an în primul tur la Australian Open, unde românca s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-1.

Calificarea în premieră în sferturi de finală la turneul WTA de la Charleston, îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 16,725 dolari și 100 de puncte WTA.

loading...