Breaking news

Ipoteză șocantă în cazul exploziei de la Călărași. Un locatar a vrut să se sinucidă și a tăiat furtunul de gaze

Tragedia de la Călărași produsă în ziua de Crăciun, în care și-a pierdut viața o persoană și alte șase au fost rănite, ar fi fost provocată de o locatar care vroia să se sinucidă.

bloc distrus de explizie la calarasiLa două zile de la explozia care a distrus un bloc din Călărași, anchetatorii au o ipoteză șocantă. Deflagraţia ar fi fost provocată de un locatar care a vrut să se sinucidă şi care ar fi tăiat furtunul de gaze.

Din cauza inconștienței bărbatului, o femeie de 46 de ani a murit, șase sunt în spital, 14 apartamente distruse iar sute de locatari ai blocului stau pe la rude.  Bărbatul suspect de producerea exploziei, se află internat în spital în stare gravă.

Explozia a fost atât de puternică încât bucăți din zidul blocului au fost aruncate și la distanță de 100 de metri.

Pereţii apartamentului în care a avut loc explozia au fost dizlocaţi în întregime iar mai multe mașini care erau parcate în imediata apropiere a blocului, au fost distruse.

Locatarii blocului spun că vinovați de producerea exploziei ar fi angajații companiei de gaz care deși au venit la fața locului, chemați fiind să verifice scurgerea de gaz, aceștia au făcut inspecții de mântuială.

Oamenii spun că angajaţii Distrigaz au venit cu un sfert de oră înainte de producerea exploziei şi că au verificat doar casa scării, nu şi apartamentele.

Distrigaz Sud susţine că a verificat reţeaua de gaze de pe scara blocului la ora 16:39, la doar un sfert de oră după primirea sesizării din partea unui locatar care a simţit miros de gaze:În urma investigaţiilor tehnice nu au fost depistate scurgeri de gaze pe casa scării şi nici pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zona înainte de producerea exploziei. În urma primelor cercetări s-a constatat că expozia s-a produs ca urmare a acumulării de gaze pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului nr.2.

Joi, locatarii apartamentelor avariate au fost lăsaţi să intre în bloc pentru a recupera acte, bani şi alte obiecte importante, sub supravegherea strictă a angajaţilor ISU.

Structura de rezistenţă a imobilului este testată acum de specialişti, care vor stabili dacă se mai poate sau nu locui în bloc. Procurorii de pe lângă Judecătoria Călărași au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă şi distrugere.