Breaking news

Ipocritul Zilei | Florin Cîţu nu ştie cât costă o franzelă pe motiv că el nu mănâncă pâine

Florin Cîţu, încă Prim Ministru al României, habar nu are cât costă o franzelă. Motivul? El nu mănâncă pâine. Urmare a declaraţiei de azi cu privire la preţul pâinii, exclusivNEWS.ro îl declară pe Florin Cîţu drept Ipocritul Zilei.

Marţi, un reporter la întrebat pe Florin Cîțu dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, în contextul în care premierul spunea anterior că salariile în România au crescut. Răspunsul a fost unul halucinant.

“Nu mănânc pâine. Am fost în piață”, a spus Florin Cîţu.

Înainte de această declaraţie, premierul a spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. „Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta.

„În primul rând, prețurile pe care le-a prezentat Banca Națională sunt o estimare pentru finalul anului. Vă aduc aminte că în 2018 rata inflației era de 5,4% iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7% și ele continuă să crească”, a spus premierul făcând referire la prognoza BNR care arată că până la finalul anului inflația va crește la 5,6%.

Cîţu a fost întrebat și ce se întâmplă cu cei peste un milion de români care trăiesc cu salariul minim pe economie.

„Prin implementarea programului de guvernare și prin aceste investiții am creat locuri de muncă. Rata șomajului scade. Asta facem, oportunități”, a răspuns Florin Cîțu.

>