Breaking news

Ionuţ Mişa, demis din funcţia de Preşedinte al ANAF. Mihaela Triculescu, numită şef al Fiscului

Ionuţ Mişa a fost demis joi, din funcţia de Preşedinte al ANAF, de către premierul Dăncilă. Mihaela Triculescu, numită la conducerea Fiscului.

Ministrul Finanţelor Publice a anunţat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a lui Ionuţ Mişa.

Am solicitat doamnei premier revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principală poate instituţie publică din România, trebuie să îşi schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalităţii – trebuie să demostreze că are un tratament echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică. Sunt câteva elemente esenţiale pe care ANAF-ul trebuie să le îndeplinească în 2019. Vorbim de o reformă a întregii administrări fiscale. Vorbim de informatizarea sistemului din cadrul ANAF-ului – o lacună de foarte mulţi ani de zile şi o soluţie care se încercă de mulţi ani de zile. Ne propunem ca în 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se întâmple. O simplificare a modului în care ANAF relaţionează în piaţă în relaţia cu contribuabilul. O colectare mai bună, în special în zona de TVA, şi nu numai în astfel de zone, ci şi în altele, sunt sume importante care pot fi aduse la bugetul de stat, printr-un mod mai eficient de lucru al ANAF-ului. (…) Este foarte important ca modul în care se alocă resursele la nivelul ANAF-ului şi pentru ce anume se alocă să producă un randament cât mai ridicat. Am înaintat, de asemenea, doamnei prim-ministru propunerea de numire în funcţia de preşedinte al ANAF, iar doamna prim-ministru va analiza şi va decice în consecinţă. Sperăm să fie o decizie luată cât mai rapid şi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Eugen Teodorovici, joi, în cadrul unei declaraţii de presă.

Ionuţ Mişa ocupa funcţia de preşedinte al ANAF din data de 28 martie 2018. Anterior, până la 15 ianuarie 2018, acesta a fost Ministru al Finanţelor, funcţie pe care a preluat-o la finele lunii iunie 2017.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a lui Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență. În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.