Breaking news

Ion Țiriac și Ioan Niculae au bătut palma pentru înființarea unei noi asociații patronale

Peste 400 de de antreprenori români au participat ieri la constituirea Asociatiei Forumul Investitorilor Autohtoni 2013 (AFIA 2010), iniţiată de omul de afaceri Ioan Niculae.

asociatie investitori romaniMarii investitori din România, ale căror afaceri cumulate sunt de aproximativ 4 miliarde de euro si asigură locuri de muncă pentru circa 1 milion de salariați au decis să se reunească în cadrul unei asociații care să le reprezinte interesele.

Nașul AFIA 2010 este nimeni altul decât miliardarul român Ioan Niculae. Acestuia i s-au alăturat și nume grele din mediul de afaceri românesc precum Ion Ţiriac (auto, banking, asigurari), Ştefan Vuza (chimie), Anca Vlad (retail farmaceutic), Florin Andronescu (servicii medicale), Radu Timiş (industria alimentară), Luchi Georgescu ( vinificaţie), Radu Enache (industria hotelieră), Alin Burcea (turism), George Copos (industria hotelieră), Vasile Turcu (construcţii), Mircea Vescan (producţie echipamente industria petrolieră), Dragos Bîlteanu (energie), Camelia Şucu (mobilă), Gheorghe Bosînceanu (shipping), Cătălin Grigoriu (panificaţie).

Potrivit Statutului AFIA 2013, scopul acesteia este reprezentarea, identificarea, promovarea şi susținerea unitară a intereselor capitalului românesc (autohton) în relațiile cu principalele instituții ale statului și Uniunii Europene, precum și, cu alte persoane fizice sau juridice, în plan național și internațional.

Printre obiectivele AFIA 2013 se numără reprezentarea unitară a intereselor investitorilor români în fața instituțiilor publice centrale și locale și dacă este cazul, în fața instituțiilor Uniunii Europene, informarea sistematică a instituțiilor publice centrale și locale asupra problemelor de natură economică, juridică si tehnică cu care se confruntă investitorii români și propunerea de soluții în vederea rezolvării acestora, inclusiv propuneri legislative care au ca scop îmbunătățirea mediului de afaceri.

Pentru o mai largă reprezentare a intereselor capitalului autohton și ținând cont de diversitatea afacerilor dezvoltate de către membrii asociați se va organiza un forum, denumit Consiliul Investitorilor Români, care va acționa numai în baza unui mandat primit de la Adunarea Generală a Asociaților care desemnează și membrii acestuia dintre membrii săi asociați.