Breaking news

Ion Țiriac, făcut praf de Nadal și Federer, din cauza culorii albastre a zgurei

Fostul mare tenisman român, Ion Țiriac este pus la zid de către Rafael Nadal și Roger Federer, pentru că a decis să coloreze în albastru zgura de la Turneul Masters de la Madrid.

Colorarea în albastru a zgurei de pe terenul de joc de la turneul de la Madrid a declanșat un război între Țiriac, proprietarul turneului și doi dintre cei mai buni tenismeni internaționali, Nadal și Federer.

Este o ruşine ce face acest om! O lipsă de respect faţă de tradiţia şi istoria acestei arene. Încă mai sper că nu voi fi nevoit să joc pe o zgură de culoare albastră„, a declarat furios Nadal.

De aceeași părere este și Federer care a spus că: Este o poveste lungă, dar este trist ca jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează. Nadal trebuie să lupte. Nu se poate aşa ceva tocmai la el în ţară.

Ion Ţiriac le dăreplica celor doi mari tenismani spunând că: Nadal şi Federer sunt jucători grozavi. Le respect opinia, dar nu trebuie să o accept. Este un sport care a existat timp de o sută de ani şi care sper să mai existe încă 100 de ani. Sunt sigur că atunci când vor juca pe aceasta zgură vor ajunge la concluzia potrivită. Am petrecut mult timp gândindu-mă la aceasta idee, la modul în care putem să facem lucrurile mai bune nu doar pentru jucători, ci şi pentru spectatori.

Decizia de a colora din roșu în albastru, a zgurei de pe terenul de la Madrid, este justificată de Țiriac prin faptul că meciurile sunt privite de milioane de telespectatori și că aceștia trebuie să beneficieze de avantaj.

Țiriac susține că jucătorii nu vor fi influențati de această schimbare, caracteristicile zgurei albastre fiind aceleași ca ale celei roșii. În schimb telespectatorii vor beneficia de un contrast mai bun între culoarea galbenă a mingii și cea albastră a zgurei.

Turneul Madrid Open, condus de Ion Ţiriac, va începe pe 6 mai 2012. Cel mai probabil, Nadal va refuza să participe la acest turneu în semn de protest față de decizia românului Ion Țiriac.