Breaking news

Ion Țiriac cere demisia Președintelui Federației Internaționale de Tenis

Ion Țiriac i-a trimis o scrisoare lui Dave Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis, prin care îi cere demisia ca urmare a eșecului Cupei Davis.

Ion Țiriac, în calitate de Președinte de onoare al Federației Române de Tenis, îl acuză pe Dave Haggerty că a distrus Cupa Davis prin parteneriatul cu firma Kosmos.

”În atenția domnului Dave Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis, Domnule președinte, în calitate de președinte de onoare al Federației Române de Tenis, membru fondator al Federației Internaționale de Tenis din 1913, de trei ori finalistă în Cupa Davis, vreau să vă reamintesc faptul că în urmă cu patru ani, în fața a 600 de persoane, v-ați luat angajamentul că `veți crește vizibilitatea, notorietatea și situația financiară a Cupei David, prin parteneriatul încheiat cu Kosmos (un parteneriat care se va întinde pe 25 de ani)`. În acel moment, v-am atenționat că veți distruge cea mai importantă competiție de tenis din lume și parteneriatul nu va dura mai mult de 2-3 ani. Astăzi, ați anunțat încheierea colaborării. Am avut dreptate! Așadar, sper că aveți decența de a vă da demisia”, se arată în scrisoarea oficială semnată de Ion Țiriac.

În anul 2018, compania Kosmos, deținută de Gerard Pique, a câștigat drepturile de organizare a Cupei Davis pentru următorii 25 de ani, începând cu 2019.

La începutul anului 2023, ITF a cerut o renegociere, dar cele două părți nu au ajuns la un acord, astfel că înțelegerea a fost ruptă.

ITF a decis să pună capăt parteneriatului cu Kosmos şi să recâştige controlul asupra organizării Cupei Davis, la cinci ani de la semnarea înţelegerii cu compania condusă de fostul fotbalist spaniol Gerard Pique.

În comunicatul său de presă, Federaţia internaţională de tenis nu precizează dacă ar putea reveni la formatul iniţial al Cupei Davis începând de anul viitor.

Între timp, ediţia din 2023 se va desfăşura “aşa cum a fost planificat”, indică ITF, care subliniază că va organiza “calificările şi etapele finale ale ediţie din 2023, cu faza finală de opt echipe organizată la Malaga, în Spania, în luna noiembrie”.

>