Breaking news

Ion Stan a demisionat din PSD ca urmare a solicitării lui Victor Ponta

Deputatul Ion Stan a demisionat vineri din PSD, la scurt timp după ce Camera Deputaților a respins cererea procurorilor DNA privind încuviințarea arestării preventive.

ion stanIon Stan a demisionat ca urmare a solicitării venite din partea președintelui PSD, Victor Ponta care a spus că acesta nu mai poate face parte din partid și nici din grupul parlamentar.

Nu mai poate face parte nici din grupul PSD, nici din PSD şi soluţia ar fi ca domnia sa să-şi dea demisia din Parlament, cum şi-a dat-o şi fostul deputat Trăşculescu pentru a nu se considera că se ascunde în spatele imunităţii parlamentare, inclusiv referitor la cererea de reţinere şi arestare (…) Dacă nu pleacă din PSD, organiza Dâmboviţa va face acest lucru (a-l exlcude din partid, n.r.) însă lucrul acesta tot nu rezolvă cererea referitoare la imunitate, ci doar eventuala demisie pe care eu i-o cer în mod public”, a declarat Ponta.

Plenul Camerei Deputaților a respins vineri cererea procurorilor privind încuviințarea cererii de arestare preventivă pentru 29 de zile a fostului deputat PSD de Dâmbovița, Ion Stan.

Votul privind încuviințarea arestării a fost secret. Din cei 411 deputați validați au votat  379, 8 voturi au fost anulate, iar 226 au fot împotriva arestării și 145 pentru arestare.

Procurorii DNA îl vor cerceta pe Ion Stan în stare de libertate și pot trimite dosarul acestuia în judecată.

>