Breaking news

Ion Miloşoiu, Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, cercetat de DNA pentru luare de mită

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşoiu, este anchetat penal de procurorii DNA Pitești, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

Ion Milosoiu  judecator mitaIon Miloșoiu  este anchetat de DNA pentru că ar fi luat mită suma de 6000 de euro pentru a da o decizie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Dâmbovița.

Alături de șeful Tribunalului Dâmbovița, sunt anchetați și George Banu, Robert Anghel, Eftimie Vișan și Doican Gheorghe.

„La data de 2 noiembrie 2010, inculpatul Banu George a pretins de la inculpatul Eftimie Vișan și de la învinuitul Anghel Robert, pentru învinuitul Miloșioiu Ion, judecător, președinte al Tribunalului Dâmbovița, suma de 6.000 euro, susținând că are influență pe lângă acesta din urmă, în schimbul promisiunii că Anghel Robert va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmbovița și că se va dispune față de acesta condamnarea cu suspendarea executării pedepsei. Suma de 6.000 de euro a fost pretinsă prin intermediul inculpatului Doican Gheorghe. La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Banu George a primit de la Anghel Robert și Eftimie Vișan, prin intermediul lui Doican Gheorghe, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeași zi, magistratului judecător Miloșioiu Ion”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Inculpaților Banu George, Eftimie Vișan și Doican Gheorghe li s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar azi, procurorii au dispus reținerea celor trei inculpați pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentați Curtea de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.