Breaking news

Ion Crăciunescu, forțat să își dea demisia de la șefia Comisiei Centrale a Arbitrilor

La o lună de când a revenit în fruntea CCA ca urmare a unei decizii a Tribunalului București, Ion Crăciunescu, a fost forțat să își dea demisia.

ion craciunescuDeși Ion Crăciunescu a declarat, luni, pentru Sport Total FM, că nu îşi dă demisia din postul pe care îl ocupă, ci că avocaţii săi împreună cu cei ai FRF vor semna un act juridic de încetare a activităţii la conducerea comisiei. Lucrurile stau altfel. Fostul arbitru internațional a fost ”rugat” să plece.

“Am avut o întâlnire cu arbitrii de pe lista FIFA şi le-am promis că nu voi face nimic care să pună în pericol activitatea lor internaţională.Cred că avocaţii au ajuns la o înţelegere, urmează să se semneze actele. Până atunci nu pot da nicio declaraţie în plus. Decizia a fost luată pentru binele arbitrajului românesc. Nu mi-am înaintat nicio demisie, deocamdată sunt în funcţie, este o înţelegere între avocaţi să se semneze un act de încetare a activităţii  “, a spus Ion Crăciunescu pentru Digi Sport.

Decizia lui Ion Crăciunescu a fost anunţată dupa ce a participat, la finalul săptămânii trecute, la un curs cu arbitrii FIFA din România. La aceasta întâlnire a fost prezent şi fostul arbitru internaţional grec Kyros Vassaras, instructorul UEFA responsabil pentru arbitrajul românesc.

După plecarea lui Crăciunescu, preşedinte al CCA redevine Alexandru Deaconu, care a ocupat această funcţie în campionatul trecut.

Ion Crăciunescu a fost demis, la 1 august 2012, din funcţia de preşedinte al CCA de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se oferi o explicaţie. Ulterior, Crăciunescu a atacat decizia FRF în justiţie şi a avut câştig de cauză, federaţia fiind obligată să-i achite salariile restante plus dobânda aferentă şi să-l repună în funcţie.

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a condus Comisia Centrală a Arbitrilor în perioadele iunie 2003 – octombrie 2005 şi octombrie 2011 – iulie 2012.

>