Breaking news

Iohannis sfidează Senatul României. A refuzat să participe la ședința solemnă dedicată Zilei Naționale pe motiv că e ocupat

Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat să participe miercuri, la ședința solemnă organizată de Senatul României în cinstea Zilei Naționale a României. Neamțul și-a motivat refuzul de a participa la evenimentul oficial pe motiv că este OCUPAT.

iohannis radePe Klaus Iohannis îl doare-n cot de Ziua Națională a României. După ce a anulat ceremonia oficială de la Cotroceni dedicată Zilei Naționale a României pe motiv de ”Colectiv”, acum refuză să participe și la ședința solemnă a Senatului României dedicată Zilei Naționale a României. Motivul?! E prea ocupat pentru astfel de manifestări care să celebreze Ziua Națională a României.

În schimb, premierul Dacian Cioloş va participa miercuri la şedinţa solemnă a Senatului oragnizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Iniţiativa organizării şedinţei i-a aparţinut preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la eveniment fiind invitaţi preşedintele Klaus Iohannis, foştii preşedinţi ai Rom,âniei, dar şi membrii Guvernului.

Mai mulţi ambasadori au confirmat participarea la şedinaţa solemnă, cu ocazia zile de 1 Decembrie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat să comenteze refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a veni la şedinţă.

„La şedinţă şi-a confirmat prezenţa primul ministru şi cea mai mare parte a membrilor guvernului. Preşedintele României, prin cabinet, a transmis că are un program încărcat şi nu poate să participe. Va participa, de asemenea fostul preşedinte Emil Constantinescu şi reprezentanţii celor mai importante instituţii ale statului român, Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a precizat că fiecare grup parlamentar, printr-un singur reprezentant, va interveni în plen şi că după şedinţa solemnă nu va avea loc o recepţie.

În urma consultării pe care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut-o cu membrii Biroului Permanent, care au fost convocaţi telefonic, s-a decis ca şedinţa solemnă în cinstea zilei de 1 decembrie să aibă loc miercuri.