Breaking news

Iohannis primește o lovitură dură din partea tinerilor care l-au făcut Președinte al României

De Ziua Europei, în timp ce Iohannis dădea o recepție la Cotroceni, tinerii care l-au făcut președintele României, au ieșit în stradă ca să ceară stoparea tăierii pădurilor și să ceară ”Afară cu Schweighofer din țară”, întrucât austriecii l-au pus pe președinte să retrimită Codul Silvic în Parlament pe motiv că le afectează afacerea cu lemnul românesc.

protest paduriScandalizați de decizia lui Iohnnis de a respinge promulgarea Codului Silvic, peste 20.000 de români din 40 de orașe din țară dar și din Diaspora au iești azi în stradă ca să ceară stoparea tăierii pădurilor. Protestul a pornit de la inițiativa lui Ovidiu Drobotă un student din Oradea care a decis să reacționeze față de jaful național.

Început ca un protest local la Oradea, în doar 7 zile, manifestarea a cuprins toată țara. Astfel, azi, au avut loc simultan proteste împotriva tăierii pădurilor,în București, Brașov, Bârlad, Baia Mare, Craiova, Cluj, Iași, Alba Iulia, Drobeta Turnu Severin, Arad, Focșani , Galaţi, Mangalia, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Târgovişte, Timișoara, Tulcea și Vaslui.

În Diaspora s-au organizat proteste la Berlin, Chișinău, Copenhaga, Dublin, Londra, Luxemburg, Madrid, Milano, Montreal, Toronto, Munchen, Priștina, Stockholm și Viena.

La București, peste 2000 de persoane s-au reunit la intrarea în parcul Herăstrău dinspre Piața Charles de Gaulle. Înarmați cu pancarte și megafoane, protestatarii scandau: “Nu corporaţia face legislaţia”, ”Afară cu Schweighofer din țară”, ”Nu defrișări, vrem plantări”, ”Fă-te frate cu poporul nu cu drujba și toporul”, ”Pas cu pas pădurile le-ați ras”, ”Vă rugăm să ne scuzați, nu plantăm cât defrișați”, ”Uniți, luptăm, pădurea o apărăm”, ”Toate partidele au tăiat pădurile”.

După o oră de proteste în Piața Charles de Gaulle, menifestanții au plecat în marș către Guvern și Președenția României unde au scandat la poarta lui Iohannis.

Salvează pădurea: ia drujba din mâna Holzindustrie Schweighofer!

În fiecare oră, în România se taie peste 3 hectare de pădure, cea mai mare parte a lemnului este exportat pentru industria mobilei. Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer este cea care face ”legea” în România în materie de defrișări, alături de Kronospan și Egger. Ei sunt cei care l-au determinat pe Iohannis să retrimită legea Codului Silvic în Parlament, spre re-examinare, invocând fix motivele austeicilor.

Din acest motiv, platforma de campaigning online de-clic.ro anunță lansarea petiției Salvează pădurea: ia drujba din mâna Holzindustrie Schweighofer! În a doar o zi de la lansare, peste 6000 de cetățeni au semnat petiția ce solicită parlamentarilor din Camera Deputaților să nu cedeze amenințărilor corporațiilor din industria lemnului.

protest paduri bucuresti

>