Breaking news

Iohannis îl respinge pe Mihai Fifor pentru funcția de Ministru al Transporturilor

loading...

Klaus Iohannis calcă tot mai des pe urmele lui Traian Băsescu și face exact ce a făcut și fostul Președinte al României. La o lună de când Ponta l-a propus pe Mihai Fifor în funcția de Ministru al Transporturilor, Iohannis abia azi și-a făcut timp ca să anunțe că nu îl acceptă.

iohannis - mihai fiforIohannis a semnat miercuri decretul de eliberare din funcție a lui Ioan Rus, anunțând că nu îl acceptă în locul acestuia pe Mihai Fifor pe motiv că nu are experența tehnică necesară.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului. De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Pe 22 iunie, Victor Ponta a trimis Președintelui Iohannis, propunerea pentru noul Ministru la Transporturi, în persoana lui Mihai Fifor.

În vârstă de 45 de ani, Mihai Fifor este senator de Dolj, dar și preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie. Fifor conduce organizația PSD Craiova din anul 2010. În luna martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana.

Senatorul face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Mihai Fifor are un CV impresionant: este licențiat în Filosofie, are un masterat în Literatura Română și un doctorat în antropologie socială, toate la Universitatea din Craiova. Plus alte masterate și diplome la SNSPA, Colegiul Național de Apărare sau Colegiul MAI.

Mulți ani de zile, fostul filosof a activat ca cercetător la un institut al Academiei Române, după care a preluat postul de manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Fifor a fost Secretar de Stat în Ministerul Administratiei si Internelor în 2012, conduce PSD Craiova din 2010 și în prezent este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat.

loading...