Breaking news

Iohannis gafează din nou. I-a jignit pe brăileni spunând că sunt moldoveni

Ziua și gafa pentru Iohannis. La trei zile de când a spus că se duce în campanie electorală în JUDEȚUL DEVA!!!, Klaus Iohannis mai demonstrează încă odată faptul că e tămâie la capitolul geografie. 

klaus iohannis - brailaPrezent la un miting electoral organizat de ACL în Bărila, Klaus Iohannis a gafat din nou. Primarul din Sibiu i-a jignit crunt pe brăileni, spunând că sunt moldoveni, când ei în realitate sunt munteni.

După datele geografice ale lui Iohannis, Brăila e în Moldova.

Trebuie să luptăm de aici din Brăila, împreună cu toți moldovenii…. împreună cu toți dobrogenii, împreună cu toți oltenii….”, a urlat Iohannis la mitingul organizat la Brăila.

Potrivit datelor oficiale ale geografiei României și repartizării județelor pe zone istorice, Brăila, alături de Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman și Municipiul București, face parte din MUNTENIA!!!

Gafa de la Brăila vine la trei zile de când Iohannis a inventat încă un județ în România. Primarul din Sibiu, profesor la bază, a anunţat că va vizita şi judeţul Deva, numai că acesta nu există. Poate, doar în mintea „neamțului lucrului bine făcut„.

”Voi efectua o serie de vizite în țară, chiar în următoarele zile ce urmează după validarea rezultatelor din primul tur. Voi merge în câteva județe: Brăila, Galați, Deva, Hunedoara”, a afirmat Klaus Iohannis.

Nu este însă prima și cu siguranță, nici ultima gafă marca Iohannis. În cadrul unui interviu pentru ziarul Gândul, întrebat fiind cum de alţi profesori nu au reuşit să-şi cumpere şase case, cât are Iohannis, acesta a replicat că „profesorii care nu au reușit să-și ia șase case au avut ghinion”.

O altă gafă memorabilă a fost cea cu referire la salariul minim din România, al cărui cuantum Iohannis nu îl știa.

Iar în august, Iohannis, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă că este un “politruc” care vrea să candideze la Preşedinţia României.

Ulterior, a încercat să dreagă eroarea, afirmând că a utilizat intenţionat acest termen întrucât făcea un experiment.

În ritmul ăsta, cu noțiunile lui temeinice despre geografia României, dacă ajunge președintele României, Iohannis s-ar putea să se ducă în Covasna și să spună că se află în JUDEȚUL UNGARIA!!!

>