Breaking news

Iohannis face praf remanierea lui Dăncilă. Preşedintele i-a refuzat pe Vasilescu şi Laufer

Lovitură devastatoare dată de Klaus Iohannis la adresa Guvernului Dăncilă. Preşedintele României a scos-o pe Lia Olguţa Vasilescu din Guvernul României. Iohannis nu îl vrea în Guvern nici pe Ilan Laufer.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României. Dar, până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri aici. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele. Președinția Consiliului Uniunii Europene pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba, fiecare expert își face treaba și abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniștri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ținem cont este că mai avem foarte, foarte puțin timp. Deja au început și sunt în plină desfășurare vizitele pe care le primim din partea instituțiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta și, da, de ce să nu o spunem, pentru a verifica dacă suntem pregătiți pentru a prelua această Președinție. Deci, trebuie să acționăm repede. Având în vedere aceste lucruri, am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc astăzi, la ora 15:30, în această sală. Vă mulțumesc!”, a declarat Preşedintele României.

Potrivit listei de remaniere trimisă de Primul Ministru, Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, Lia Olguţa Vasilescu a fost mutată de la Muncă la Transpoturi, iar Ilan Laufer era propus Ministru la Dezvoltare.

La auzul veştii, Codrin Ştefănescu, Secretarul General interimar al PSD, a declarat în direct la Antena 3 că: este inadmisibil în felul în care se comportă Preşedintele României. Are din ce în ce mai des reacţii halucinante. Sabotaează Guvernul şi ţara. Cum poţi să refuzi doi miniştri fără să dai explicaţii poporului român. Suntem şocaţi de decizia asta inexplicabilă.

Iată miniştrii pentru care Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie:

Marius Budăi – Ministerul Muncii

Nicolae Bădălău – Ministerul Economiei

Alexandru Petrescu – Ministerul Comunicaţiilor

Daniel Breaz – Ministerul Culturii

Bogdan Matei – Ministerul Tineretului şi Sportului

Gabriel Leş – Ministerul Apărării.