Breaking news

Iohannis, despre găinile moarte aruncate la PNL: E o ameninţare directă cu moartea în stil nazist

loading...

Marți dimineață, liderii PNL s-au trezit cu aproximativ o sută de găini, unele dintre ele moarte, în curtea sediului ACL din București. Găinile aveau la gât hârtii cu mesajul:„Eu sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere“. Iohannis a acuzat PSD de acest lucru pe care l-a considerat o amenințare cu moartea în stil nazist.

iohannis si gainileA plouat cu găini la sediul PNL din Şoseaua Kiseleff, marți dimineață. Deşi sediul PNL este păzit, paznicii susţin că nu au văzut cine a aruncat sacii cu păsări în curte. Galinaceele, o parte din ele moarte, aveau la gât un mesaj pentru liderul PNL: „Eu sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere“.

Când a văzut mormanul de găini, Iohannis a început să strige și să acuze PSD că îl amenință cu moartea în stil nazist. Iar un reprezentant al ACL a făcut plângere la poliţie.

Înainte de a intra în sediul PNL, Klaus Iohannis i-a întrebat pe jurnaliști dacă au văzut filmul “Cocoșul decapitat”. Fiind solicitat să explice de ce a invocat acest film, Klaus Iohannis a spus

”Nu am crezut că discut în această campanie și despre găini, dar iată că am ajuns și aici. Pot să vă spun că această campanie electorală a devenit abominabilă. D-le Ponta, ați reușit un record. Este cu distanță cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace iar legat de acest simbol, probabil nu știți, este un simbol foarte vechi, este o amenințare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anii ’40 și a fost folosit de naziști. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoș cu capul tăiat peste gard sau în casă este o amenințare directă cu moartea și naziștii au avut grijă să-l și execute pe respectivul. De aceea, îmi permit să spun, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală, să folosească unii în campanie simboluri și amenințări cu moartea folosite ultima dată de naziști”, a precizat Klaus Iohannis în fața jurnaliștilor adunați la sediul PNL invadat de găini.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că au fost sesizate Poliţia şi ANSVA cu privire la acest incident. Reprezentanți ANSVSA au venit la sediul PNL și au ridicat găinile.

Asistăm la o campanie de o violenţă extremă, o campanie pe care pe mine una mă îngrozeşte şi îmi provoacă în acelaşi timp scârbă, aş putea să spun. Nu a fost nicodată de la Revoluţie încoace o campanie care să atingă un asemenea nivel de josnicie, de mojicie, de lipsă de respect faţă de valorile democratice. Este o competiţie pe care PSD nu înţelege să o ducă corect, a avut atâtea atacuri la candidatul Klaus Iohannis de la începutul campaniei şi până astăzi şi nu mă refer la atacuri care ţin de democraţie, ci de atacuri murdare, încât această mizerie de astăzi, acest lucru nemaiîntâlnit în democraţie, să arunci găini moarte în curtea unui partid cu diverse mesaje referitoare la candidatura lui Klaus Iohannis, la tot ce înseamnă Klaus Iohannis mi se pare un atac la tot ce însemană stat de drept şi democraţie”, a afirmat Alina Gorghiu.

Incidentul cu găinile a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea liderului PPE, Joseph Daul, întâlnire la care au participat Vasile Blaga, Klaus Iohannis şi Anca Boagiu.

Înainte de vizita la liderii ACL, Joseph Daul a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, cu liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, cu europarlamentarul Monica Macovei şi cu liderii PMP.

PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, Gabi Firea, neagă vreo implicare a partidului în incidentul cu găinile de la ACL: Suntem surprinşi că purtătorul de cuvânt al ACL face acuzaţii la adresa noastră, fără să prezinte nici măcar o proba, afirmând că PSD ar fi aruncat găini în curtea ACL. Nu avem nicio legătură cu această acţiune, şi astfel de victimizare au mai fost folosite în trecut, fără nicio dovadă. Nu ştiu cine a făcut acest gest, nu îl aprob – dar problema rămâne: domnului Iohannis i-a fost frică de dezbaterile astea în tot acest timp. Domnul Iohannis încă are timp – mai sunt trei invitaţii din partea televiziunilor, la care poate să participe. Domnul Ponta va fi în studiourile televiziunilor de ştiri, aşteptându-l şi pe Klaus Iohannis. Despre acest gest, nu ştim dacă nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a înscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil că dl Johannis apelează la astfel de strategii, pentru a distrage atenţia de la fugă să de la dezbaterea electorală. Purtătorul de cuvânt al ACL jigneşte, aşa cum a făcut întreagă campanie, deoarece candidatul pe care îl reprezintă este lipsit de substanţă şi anvergură politică. De altfel, şi domnul Iohannis a renunţat la masca omului serios, şi a început în ultima vreme să jignească, la rândul sau – şi pe contracandidatul sau, dar mai ales, şi cel mai grav, pe alegătorii care nu l-au votat pe domnia să. Mai sunt câteva zile, şi cerem colegilor noştri din ACL să dea dovadă de mai multă decentă în modul în care îşi formulează mesajele şi acuzaţiile.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian