Breaking news

Iohannis câştigă mult mai bine din chirii decât din indemnizaţia de Președinte al României

Klaus Iohannis, încasează lunar din chiria caselor de la Sibiu, o dată și jumătate salariul de președinte al României. Adică, în jur de 95 de milioane de lei vechi.

klaus iohannis - baniLună de lună, Iohannis încasează din cele șase case de la Sibiu, închiriate, peste 95 de milioane de lei vechi. Adică odată și jumătate salariul lunar de Președinte al României.

Informațiile au ieșit la iveală din prima declaraţie de avere publicată azi, în calitate de şef de stat a lui Klaus Iohannis.


Potrivit acestui document, publicat de Administraţia Prezidenţială, noul şef al statului a obţinut anul trecut, din închirierea proprietăţilor sale, un venit lunar de 9505 de lei, „salariul” de preşedinte fiind în acest moment de 6.707 lei net.

Aşa cum este descris inventarul bunurilor familiei Iohannis la începutul mandatului prezidenţial, averea noului şef al statului se rezumă la cele şase imobile a căror notorietate a crescut considerabil în campania electorală şi la trei conturi bancare. Iohannis a venit la Cotroceni cu economii de 13.500 de euro, 9000 de dolari şi 117.000 de lei şi cu şase titluri de proprietate partajate cu Carmen Iohannis.

Familia Iohannis a cumpărat din 1992 încoace trei apartamente şi două case în Sibiu, însumând 593 de metri pătraţi şi o jumătate dintr-o a treia casă, de 377 de metri pătraţi, a cărei diferenţă de suprfaţă a primit-o prin donaţie.

Achiziţionată în 1992, casa a fost, potrivit explicaţiilor oferite de Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale, sursa de venit principală pentru celelalte achiziţii imobiliare.

Iohannis și soția lui au câştigat în 2014 în total 228.132 de lei de la chiriaşi, de trei ori mai mult decât din propriile salarii. Venitul de profesor al lui Carmen Iohannis a fost de 26.247 de lei în întregul an, în timp ce indemnizaţiile de primar ale lui Klaus Iohannis au însumat 43.802 lei.