Breaking news

Iohannis, atac dur la PSD în discursul susţinut în Parlamentul României

Iohannis a mers în Parlament pentru a pune tunurile pe PSD şi pe Guvernul Grindeanu, cerând voalat demisia Guvernului şi a ameninţat PSD că va convoca consultări la Cotroceni dacă nu “rezolvă” problema.

klaus iohannisIohannis a acuzat PSD că dă legi pentru politicienii penali.

“Mulţumesc domnule Preşedinte al senatului şi domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor, doamnelor şi domnilor parlamentari, domnilor musafiri. M-as fi adresat şi Guvernului, dar e ocupat, dar nu-i bai, la ei am fost deja. Sunteţi un nou parlament şi mă bucur, chiar mă bucur mult, că aţi avut răbdare în sală să mă aşteptaţi şi vă mulţumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor şi vechilor vă doresc succes şi un mandat plin de realizări. Aş fi vrut astfel, în condiţii normale, la început de mandat, să vă vorbesc despre lucruri importante despre România. Aş fi putut să vorbesc despre centenar, aş fi putut să vorbesc despre proiectul de ţară. Cu toţii ne dorim o Românie puternică şi prosperă, dar vremurile nu sunt obişnuite, şi suntem în plină criză.  Sute de mii de români protestează în ţară. Naţiunea este în alertă, e vie, e atentă şi foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile, indică faptul că 80 dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită. Doamnelor şi domnilor cum s-a ajuns aici la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, după aceea, cu o ciudată strategie, tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte importantă a societăţii româneşti. A promis in campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce aţi pohtit, grija ce aţi avut-o. Nu prosperitatea poporului român a fost principala prioritate. Grija a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi romanii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia. Unii multumiţi, alţii nemulţumiţi. Ce facem dragilor? Care sunt soluţiile? Care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas?  Retragerea ordonanţei 13 si eventual demiterea chinuită a unui ministru, este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate însă sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia. Păi în mod natural cel care a creat problema: PSD“, a spus Klaus Iohannis.

A fost momentul în care parlamentarii PSD şi ALDE au părăsit sala de plen, deranjaţi de spusele preşedintelui.

Iohannis, în loc se temepreze, a început să fie ironic la adresa parlamentarilor care prăseau sala în timpul discursului său: Aţi obosit deja??? Ghinion!!!.

“Ruşine să vă fie”, “Manipulatorule”, s-a auzit strigându-se din sală, la adresa lui Iohannis.

Doamnelor şi domnilor, preşedinţii celor două camere, care nu ştiu dacă au rămas, ..au rămas, încearcă să acrediteze ideea în spaţiul public că eu nu aş digera rezultatul alegerilor şi că aş dori răsturnarea guvernului legitim. NU, FLAS. Aţi cîştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum. Nu oricum. România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care guvernează transparent, predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiş. Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceţi cei care ati câştigat alegerile, dar lumea v-a votat, faceţi ce aţi promis. Nu vă bateţi joc de România, suntem într-o situaţie macro economică foarte bună, nu puneţi România în dificultate, păstraţi trendul ascendent, păstraţi creşterea economică. România este o ţară stabilă, puternică în regiune”, a mai spus Iohannis.

După care, Preşedintele a ameninţat PSD că dacă “nu rezolvă problema” cu Guvernul, va convoca de urgenţă convocări la Cotroceni.

Iohannis a anunţat că va convoca şi referendum pentru a-i întreba pe români: “Ce fel de naţiune vrem să fim”.

Pentru această întrebare adresată prin referendum, statul român va cheltui între 20 şi 50 de milioane de euro.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la intrarea în Parlamentul României, de către Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, senatorul USR care luni a fost filmat când dormea în Parlament, şi de către Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cătălin Predoiu.

Guvernul Grindeanu nu a fost invitat în Parlament la discursul susţinut de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

>