Breaking news

Iohannis a decorat Primul drapel de luptă al unei unităţi a Jandarmeriei Române

loading...

Unitatea Specială 30 Jandarmi Protecţie Instituţională „Obiective Diplomatice” Bucureşti a devenit prima unitate a Jandarmeriei Române al cărei Drapel de luptă a fost decorat prin Decret prezidenţial de Preşedintele României.

drapel jandarmi decorat presedinteÎn cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 40 de ani de existenţă, desfăşurat la sediul unității din strada Jandarmeriei nr. 9-11, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, Prim adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, a pus pe Drapel panglica Ordinului „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Evenimentul a avut loc în prezenţa unui public numeros format din cadre militare şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Arhivelor Naţionale.

Ordinul, conferit prin Decret prezidenţial de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohanis, reprezintă un „semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor remarcabile obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor şi activităţilor specifice ce constau în asigurarea pazei, protecţiei, precum şi apărarea unor obiective de importanţă deosebită”.

Cu acest prilej s-au acordat medalii şi diplome “In Honoris” foştilor comandanţi ai unităţii, diplome aniversare cadrelor militare cu o vechime de peste 20 de ani de activitate în cadrul unităţii, precum şi distincţii de serviciu pentru cadrele care s-au remarcat în îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate.

Pentru comemorarea eroilor unităţii şi a personalului trecut în nefiinţă a fost organizat un ceremonial religios.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea subunităţilor de jandarmerie.

steag jandarmi

loading...