Breaking news

Ioana Popescu: “Secretul fericirii este să știi ce să îți dorești, pentru că ce îți dorești, se împlinește!”

“Secretul fericirii este să știi ce să îți dorești, pentru că ce îți dorești, se împlinește!”

Fosta ziaristă și foto-modelul Ioana Popescu s-a reinventat în ultimii trei ani și a reușit să își surprindă și prietenii și fanii cu noile sale proiecte cinematografice dar și muzicale. Și asta nu este totul! Un interviu exclusiv cu frumoasa brunetă celebră în cele de mai jos.

Cum ai realizat la peste 35 de ani că vrei să îți schimbi complet viața – de la o fostă ziaristă, ulterior la o femeie aproape măritată iar acum: la cea de actriță care vrea să ajungă la Hoolywood?!

I.P. Da, corect, trăiam o cu totul altă viață acum 2 ani pe vremea asta… Una foarte anostă. S-a întâmplat declicul în primăvara lui 2017, după moartea tatălui meu din SUA. Mă logodisem de doi ani în Germania. Dar cred că primele semne de întrebare au apărut de fapt de la logodnă. Am făcut logodna la o biserică catolică de lângă Stuttgart (eu dorisem o biserică ortodoxă…). Cu toate astea, pe preoteasă am simțit-o lângă sufletul meu, dar în afară de ea și de câțiva vecini din zona unde am făcut logodnă – cu care am rămas prietenă pe Facebook -, nu am simțit absolut nicio conexiune spirituală cu familia logodnicului meu de pe atunci în ciuda faptului că încercam cu toate puterile mele sa mă apropii de ei.

Ai avut apoi o discuție cu Lordana Latis…

I.P. Da, am mai spus acest lucru la TV. Eu eram deprimată de mult timp, deja de câțiva ani, aveam atacuri de panică, îmi era psihic rău. Germania a accentuat aceste stări ale mele. Era mai mereu o atmosferă urâtă, o vreme gri,-aerul în Frankfurt este unul nesănătos, plin de praf și când nu e praf, plouă. Strănutam mereu. Să revin; eram în casă. Am întrebat-o pe Loredana: “Ce să fac?” Loredana m-a întrebat ce îmi doresc eu de fapt. Grea întrebare… M-am uitat în jurul meu în apartamentul din Frankfurt unde stăteam cu fostul meu logodnic, care era plecat în acel moment și am realizat că omul cu care eram își împlinea el visul – era bucatar undeva – , dar că visul lui nu era visul meu! Eu nu vroiam să fac o afacere bazată pe chiftele, nici să stau lângă oameni străini, oameni cu care nu am nimic în comun doar ca să parvin într-o țară rece. NU! Eu vroiam să fiu actriță și să stau lângă prietenii mei într-o țara pe care o iubesc: România. “Vreau să fiu actriță”…

Ce a urmat?

I.P. Loredana mi-a zis: “Ce tare! Păi eu nici măcar nu m-am gândit vreodată să fiu actriță… Este un prim pas! Mergi în direcția asta. Fă ceva, cu ce ai, orice.” Și atunci – mă rog, după după ceva timp – am început să fac pagina mea “Teatru Cu Ioana Popescu” care acum are mii de followeri. Eu oricum am studiat de mică tot ce înseamnă filme, piese de teatru, cărți despre regie, despre scenografie, tehnici de machiaj etc. Pentru că mama a fost asistentă de regie și secretară de platou la zeci de filme. Plus că de mică am participat ca și privitor – uneori chiar figurant – pe zeci de platouri de televiziune. La mine nu era că o “iau de la zero” ci că mă întorceam la matcă. Acasă. Secretul fericirii este să știi ce să îți dorești, pentru că ce îți dorești, se împlinește!

Ai reușit așadar să pleci din Germania. Care erau primele roluri?

I.P. Un rol într-un serial dramă – Iubire și secrete la Național TV; ulterior un rol într-un film de scurt metraj – Buchetul miresei, apariții prin videoclipuri, apariții in Triplu Sec si Las Fierbinți – ambele de la Pro Tv, apoi vreo patru-cinci reclame, printre care una la Farmacia Dona etc. Apoi și-au dat seama cei de la mai multe firme de casting, că eu fac actoria din plăcere și că sunt și foarte muncitoare și serioasă. Și au tot început să vină proiecte… Am avut filmări în care a trebuit să stau peste 12 ore pe tocuri… Și să și dansez, și să și zâmbesc… Și uite, am reușit. Multe roluri, mai mici, mari mari. Recent am filmat cu Steaven Seagal la Izvorani pentru noul lui film –Single Man-. Dar sunt încă la început! Mai am multe lucruri de demonstrat.

Mai nou ai intrat în lumea Stand-up ului! Nu toți actorii pot face stand-up Comedy! Bravo!

I.P. Ideea mă bântuia, vă zic sincer, de peste 6-7 ani… Admir enorm pe stand-up-erii buni! Eu eram fană Bobonete. Apoi l-am descoperit pe Micutzu. Apoi pe Fulvio Balboni. Ei sunt top 3 cei mai tari! Dar trebuie să fii și fericit și liniștit ca persoană ca să poți face Stand Up Comedy. Dacă nu ești împlinit tu ca om, nu ai cum să faci pe alții să radă. Acum pot! (zâmbește) Acum sunt mulțumită, fericită, am exact tot ce vreau și fac exact tot ce vreau. Sunt deja la al patrulea show de stand up și acum am primit oferte de a face show-uri toată vara prin țară dar și la București).

Cand dispare iubirea, prietenia?

I.P. Cred că dacă nu este adevărată, iubirea dispare de la început! Am mai învățat ceva de la Loredana Ladis: o relație toxică nu este pentru ambele persoane… toxică. Doar una dintre ele se simte sufocată. Cealaltă se simte excelent, ca un lichen pe un copac. Nu mă refer aici la o relație toxică de amor; mă refer în general. Relații toxice nu sunt numai între iubiți sau soți; sunt și cu rudele, cu prietenii, prietenele. Eu am avut în trecut o relație extrem de toxică cu fosta mea colegă de trupă, Alina. Mă împingea să fac cele mai idioate lucruri și mai și profita financiar: de exemplu uneori plăteam numai eu în vacanțe, sau eu mă ocupam de piese, negative, costume, iar ea mă trăgea în piept când era vorba de banii de la concerte. O relație cu adevărat toxică!

Acum cu iubirea cum stai?

I.P. Deci spun ce am spus și la Cristi Brancu în emisiune la Antena Stars: n-am logodnic sau iubit acum dar cred că nu am mai fost niciodată așa de curtată, admirată, respectată ca acum! Am foarte mulți curtezani, poate și de când au aflat că mami a moștenit o ditamai vilă în centrul Capiteli! (Râde). Serios acum, eu sunt foarte relaxată. Pot și mâine să mă mărit! Dar nu vreau! Nu îmi doresc deloc asta! Îmi doresc să îmi văd de teatru, de film, de muzică! Am spălat șosete murdare suficient timp de 7 ani! Gata! Acum îmi văd numai de mine!

Unde ai cântat recent?

I.P. În ianuarie am cântat la la Berăria H (Laura Stone m-a recomandat atunci), și recent la Palatul Brâncovenesc, grație prietenului meu drag Claudiu Dumitrache. Iar acum o săptămâna am cântat într-un spectacol de Jam Sassion la El grande Comandante de pe Călărași – zona Unirii – un club foarte bun, dar am mai avut recitaluri și la Forever Young din Centru Vechi sau Edgar’s Pub de lângă Teatru Mic. Am mai cântat la ziua Oanei Lis la Cocoșul Roșu – dar ceva improvizat-; iar acum voi cânta la mare la două localuri de 1 MAI.

Ce înseamnă muzica pentru tine?

I.P. Un remediu! Când cânt, bucuria apare… Regăsesc sensul vieții. Asta e muzica pentru mine. Uneori cânt piesă după piesă la câte un eveniment și nu obosesc, trec câteva ore și simt că tot aș mai cânta… sau uneori mă trezesc pe la 3.00-4.00 dimineața și scriu versuri pe care le-am gândit cu tot cu linie melodică. Asta înseamnă muzica pentru mine! Fericirea și libertatea supremă, asta e muzica!

Noi piese? Cu cine și ce?

I.P. Anul trecut m-am focusat să îmi fac un “bagaj” de coveruri noi. Eu știam să cânt sute de piese, dar nu le aveam înregistrate pentru emisiuni sau pentru alt gen de evenimente. Am înregistrat anul trecut peste 12 coveruri și majoritatea în franceză. În vara-toamna 2018 am gândit că ar fi bine să particip la Eurovision. Ghinion de neșansă, că toți compozitorii buni pe care eu îi știam erau luați și deja făcuseră din primăvară o piesă sau chiar două pentru Eurovision 2019 și nu aveau cum – prin contract dar și că nu le permitea timpul – să mă ajute să colaborăm. Așa că am decis să las asta cu Eurovisionul pe anul 2019 ca să fac o piesă pentru Eurovision 2020. Sunt în discuții cu mai multe persoane să două piese-trei noi și bune, – poate și de Eurovision, sau poate doar pentru mine – , dar nu aș vrea să dau nume pentru că sunt superstițioasă. Și nu numai superstiția, dar sunt și oameni răi, și mai bine să îmi văd eu gata proiectele și apoi să dau detalii public.

Ce mai intenționezi să faci în viitor?

I.P. Nu aș vrea să spun aici toate planurile mele. Cum am spus sunt superstițioasă. Dar două visuri mari ale mele ar fi: să joc într-un TEATRU adevărat, nu numai în cluburi – și dacă se poate ceva de Caragiale. Orice rol, cât de mic! Și al doilea vis ar fi să am un turneu sau un concert cu public mult și să fiu acompaniată de o orchestră de instrumentiști. Nu îmi place să cânt cu negative! Dar ador să cânt cu instrumentiști! Totul live și fresh de fiecare dată.

Mulțumim mult! Spor în toate!

I.P. Mulțumesc și eu! Să fie! Spor tuturor și va doresc Sărbători Pascale frumoase și liniștite! 

>