Breaking news

Ioana Petrescu spune că nu se va renunța la cota unică și că nu cresc taxele în 2015

Ministrul Finanțelor Publice a declarat joi, că nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, de 16% și a dat asigurări că nu există în minister un astfel de scenariu în lucru și că în 2015 nu vor fi introduse noi taxe.

ioana petrescuIoana Petrescu infirmă zvonurile lansate de liderii ACL cu privire la renunțarea la cota unică și la introducerea de noi taxe cât și la majorarea impozitelor.

„Ministrul Finanţelor Publice Ioana-Maria Petrescu nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare. La Ministerul Finanţelor Publice, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-a făcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare. La Ministerul Finanţelor Publice, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-au făcut estimări cu privire la posibilitatea creşterii impozitelor locale pe proprietate cu 25% începând cu 2015 şi cu încă 25% începând cu 2016. Impozitele datorate pentru clădiri, pentru terenuri şi pentru mijloacele de transport vor fi menţinute la nivelul actual, în condiţiile în care consiliile locale vor păstra actualele niveluri de impozite şi taxe locale”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.

Și Ministrul pentru IMM-uri, Nicolae Jianu dă asigurări că nu se va renunța la cota unică: În ceea ce privește informația apărută cu privire la intenția Guvernului României de a introduce cota progresivă de impozitare, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism asigură toți reprezentanții industriei din turism că acest demers nu există și nici nu urmează să fie susținut. Statisticile prezentate astăzi de către INS prin care economia României a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru faţă de trimestrul II şi cu 2,8% în primele 9 luni, vin să sprijine prioritatea pe care un mediu de afaceri stabil și predictibil o reprezintă pentru Guvernul României. Aceste date susțin o dată în plus continuarea politicilor de consolidare a mediului de afaceri prin extinderea TVA-ului de 9% la nivelul tuturor serviciilor din turism și lansarea unor scheme de ajutor de stat pentru investiții.

>