Breaking news

Ioan Mircea Moloț, Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, acuzat de ANI de conflict de interese

loading...

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Ioan Mircea Moloț, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

 

Ioan Mircea MolotANI a constatat faptul că Ioan Mircea Moloț a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă. Întrucât, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a participat la deliberarea și adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului, prin care a fost încheiat un Acord de asociere între Consiliul Județean și Crucea Roșie – Filiala Hunedoara, unde acesta a deținut calitatea de Președinte în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012.

Crucea Roșie – Filiala Hunedoara – a primit de la Consiliul Județean, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 Lei.

Astfel, Ioan Mircea Moloț nu a respectat dispozițiile art. 46 din Legea nr.215/2001, potrivit cărora: Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care […] are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

La data de 22 mai 2012, Agenția a constatat în cazul lui Ioan Mircea Moloț existența stării de incompatibilitate, procesul aflându-se pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația acestuia, menținând raportul de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate.

loading...