Breaking news

Ioan Ghișe demisionează din PNL și candidează ca independent la prezidențiale

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunțat luni că își dă demisia din Partidul Național și că începe strângerea de semnături pentru o candidatură independentă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

ioan ghise - demisie pnlLa scurt timp după ce delegația Permanentă a PNL a decis ca Klaus Iohannis să fie candidatul partidului la prezidențiale, Ioan Ghișe și-a anunțat demisia din partid. Decizia vine ca un semn de protest față de desemnarea lui Iohannis în funcția de prezidențiabil PNL.

Și fuziunea dintre PNL și PDL este de neacceptat de către senatorul Ioan Ghișe care nu dorește să mai facă parte din viitoarea formațiune politică rezultată din comasarea celor două partide.

Ghişe a anunţat că va face o conferinţă de presă, miercuri, la Senat, în care îşi va anunţa intenţia de a demara strângerea de semnături pentru o candidatură independentă la alegerile prezidenţiale.

Iona Ghișe a mai spus că, în urma demisiei din PNL, va activa ca senator independent.

În privința demisiei lui Ghișe din PNL, Klaus Iohannis, a precizat, luni, că îi pare rău, în timp ce fostul lider, Crin Antonescu, a menţionat că această plecare ar reprezenta o pierdere.

Am aflat acum că domnul Ghişe intenţionează să ne părăsească. Nu ştiu care este gândirea domniei sale. Îmi pare rău. Îmi pare rău pentru orice membru PNL care, din motive temporare de obicei, consideră că trebuie să plece un pic din partid„, a spus Iohannis.

„Îmi pare rău. Îl cunosc pe domnul Ghişe de mulţi ani, suntem colegi de la începutul anilor `90 în Parlament, după aceea domnia sa a fost vreo opt ani primar. Nu avem aceleaşi păreri azi nici despre PPE, nici despre alte lucruri, dar nu regret mai puţin, pentru că domnul Ghişe e un om onest în felul său, care are sinceritatea convingerilor lui„, a spus Antonescu.

Pe 28 iunie 2014, Ioan Gișe a candidat la președenția PNL, însă a primit doar 144 de voturi, în timp ce Klaus Iohannis a primit 1479 de voturi și a devenit președintele liberalilor.