Breaking news

Ioan Andrei Ionescu, rolul principal în piesa Poveste de iarnă, în regia lui Dominic Dembinsky

Actorul Ioan Andrei Ionescu joacă rolul principal în piesa de teatru „Poveste de iarnă”, a lui Shakespeare, în regia lui Dominic Dembinsky, difuztă lui de TVR 2 de la ora 20.10.

Ioan Andrei Ionescu - poveste de iarnaPentru actorul Teatrului Naţional rolul a fost o adevărată provocare: în doar o săptămâna a trebuit să slăbească 4 kilograme şi apoi să se îngraşe alte 5.

Când faci cu pasiune nimic din ceea ce faci nu mai e greu. Totul devine doar provocare. La teatru mijloacele care ţin de producţie pot fi secundare prezenţei actorului viu în faţă spectatorilor. Din păcate nu acelaşi lucru se întâmplă „pe sticlă” cum se spune. În televiziune tot ce ţine de vizual este esenţial. Nu prea poţi să faci din orice bici şi să şi pleznească. Trebuiesc bani pentru un lucru de calitate. Zilele de filmare la teatrul Tv „Poveste de iarnă” au fost efectiv 9 la număr. Dar pregătirea rolului a necesitat o gestaţie de câteva luni”, spune Ioan Andrei Ionescu.

Actorul spune că fiecare rol intepretat are frumuseţea lui: Vorbim aproape de meserii diferite. Se spune despre teatru că e complet altă meserie decât filmul. Ei bine a face teatru tv e un hibrid ciudat între cele două unde trebuie să joci teatru că la film, cumva. Că măsură se apropie de ce fac în Anonimul veneţian unde eu şi Ilinca Goia jucăm filigram la 1 metru de spectatori în sala Atelier a TNB. E poate cel mai plăcut mie fel de a juca teatru. O „updatare” a jocului în era filmului.

Şi cum 2015 se apropie actorul Ioan Andrei Ionescu are dorinţe mari. „Să regizez şi să joc alături de şir Anthony Hopkins”.

Producția tv poate fi urmărită și în reluare la TVR 2 – marți, 30 decembrie (de la ora 10.35) și duminică, 4 ianuarie (după miezul nopții, de la ora 1.30) și la TVR HD – marți, 30 decembrie (de la ora 14.00).

„Poveste de iarnă” este una dintre ultimele comedii ale lui William Shakespeare. Personajele principale care construiesc acţiunea piesei shakespeariene sunt Leontes (Regele Siciliei), Hermione (Regina Siciliei) şi Polixenes (Regele Boemiei). Istoria unei prietenii vechi, de tinereţe, între Leontes şi Polixenes – acum domnind peste regatele natale – este pusă în pericol de suspiciunea primului că soţia sa, frumoasa şi virtuoasa Hermione, ar avea o aventură cu  Polixenes, aflat în vizită la curtea regelui sicilian.