Breaking news

Inundațiile din România au ucis 3 persoane și au distrus 99 de locuințe

Potrivit bilanțului dat publicității vineri, de Ministerul Afacerilor Interne, inundațiile din această săptămână au afectat 251 de localităţi din 11 judeţe și au curmat viața a trei persoane, în timp ce un bărbat e dat dispărut în Argeș.

inundatii 2014 romaniaÎn această săptămână, în urma intervențiilor structurilor pentru situații de urgență au fost evacuate preventiv 1.832 de persoane, iar alte 773 de persoane au fost salvate din diverse situații critice.

Din totalul de 1832 persoane evacuate preventive, 788 de oameni se mai aflau în această dimineață, la ora 06.00, în spațiile puse la dispoziție de către autoritățile locale ori, după caz, la vecini sau rude iar în acest moment, mai sunt 669 persoane.

În perioada de vârf a fenomenelor meteorologice periculoase, peste 6.000 de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit în gestionarea situațiilor de urgență.

În intervalul 27 iulie – 1 august,  fost afectate 251 de localități din 11 județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Caraș-Severin, Prahova și Timiș. 

99 de locuințe au fost distruse, 1.163 avariate, iar alte 2.377 inundate. În urma retragerii apelor, în acest moment mai sunt 439 de locuințe inundate.

Au fost colmatate 2.475 de fântâni, 13 poduri au fost distruse, 83 parțial afectate, 60 de podețe distruse și 23.346 de hectare de teren au fost inundate.

În intervalul menționat, circulația rutieră a fost blocată sau întreruptă parțial pe segmente din 12 drumuri naționale și 37 drumuri județene.

Totodată, 15 obiective socio-economice și 3 culturale au fost afectate.

3 persoane au decedat din cauza inundațiilor, iar 2 dintre persoanele date dispărute în ziua de 28 iulie din județul Olt au fost găsite în viață, în aceeași zi.

În acest moment, o singură persoană este dată dispărută în județul Argeș, iar forțele Ministerului Afacerilor Interne desfășoară, în continuare, operațiuni de căutare a acesteia.

Pentru sprijinirea comunităților afectate de inundații, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea au fost scoase de la rezervele de stat 20 tone de combustibil, 5.000 kilograme alimente, peste 10.000 litri apă potabilă, 4.000 pături, cearșafuri și 2.000 saltele.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada următoare, nu mai sunt anunțate precipitații semnificative în nicio regiune a țării, fiind prognozate creșteri importante ale temperaturii, apropiate de pragul caniculei.

>