Breaking news

Inundații devastatoare în localitățile Ilba, Handalul Ilbei și Cicârlău, județul Maramureș

loading...

O rupere de nori a făcut prăpăd vineri în localitățile maramureșene Ilba, Handalul Ilbei și Cicârlău.  Din cauza puhoiului de ape care s-au revărsat peste asfalt, traficul rutier pe DN1C,  Baia Mare – Satu Mare, pe raza localității Ilba, a fost blocat de apa timp de două ore.

inundatiiPloaia a făcut prăpăd în mai multe localități din Satu Mare. În Ilba timp de doua ore traficul rutier pe drumul național 1 C Baia Mare – Satu Mare a fost blocat din cauza aluviunilor aduse pe partea carosabilă, scrie ActualMM.ro. Autoritățile județene au intervenit cu buldozerele și escavatoarele pentru decolmatarea șanțurilor si podețelor.

În timp ce polițiștii de la SPR Maramureș, Poliția Cicârlău, Politia Seini și Poliția Locală Seini, au intervenit pentru dirijarea traficului rutier pe DN1C.

Drumul care face legătura între Ilba și Handbalul Ilbei a fost acoperit de aluviuni. Mai mult, o gospodărie din Handbalul Ilbei a fost distrusă de viitura venită de pe versanți pe Valea Porcului.

O rupere de nori s-a produs, în această după amiază și în zona Valea Merilor din localitatea Ilba. Precipitaţiile torenţiale au dus la formarea de teorenţi şi şuvoaie pe versanţii dealului. Acestea au contribuit la creşterea nivelurilor şi debitelor unor cursuri de apă necadastrate. Şuvoaiele de apă au transportat buşteni, pietre, dar şi aluviuni şi resturi vegetale, colmatând mai multe podeţe amplasate în apropierea drumului E57, la intrarea în localitatea Ilba. Apele s-au revărsat pe partea carosabilă.

Apele revărsate au colmatat 15 fântâni din gospodăriile amplasate pe marginea drumului european.

În localitatea Handalul Ilbei, revărsarea Văii Merilor a afectat două gospodării, transportând material lemnos, pietre şi aluviuni. Şi aici au fost colmatate aproximativ 30 de fântâni.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>