Breaking news

Inundații devastatoare în Europa, soldate cu 89 de morți și pagube de miliarde de euro

loading...

Ploile torențiale din ultimele zile, au produs inundații devastatoare în Europa Centrală, provocând moartea a cel puțin 89 persoane, dar și pagube de miliarde de euro.

inundatii europaInundaţiile au făcut prăpăd în Germania, Austria și Cehia, unde sute de mii de persoane au fost evacuate din cauza debitului imens de apă.

Orașul german Dresda, capitala Saxoniei, este sub ape, unde se înregistrează inundații istorice, după revărsarea râului Elba. Debitul râului a crescut la 9,16 metri, depășind cu mult recordul de 8,77 metri  din anul 1845.

Ingolf Rossberg, primarul din Dresda a spus că potrivit experților, nivelul râului Elba va crește până la 9,6 metri și că podurile de pe râu au fost închise.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Brroso a dat asigurări că va ajuta financiar și logistic, țările afectate de inundații.

Palatul Zwinger, Opera Semper și catedrala au fost grav afectate de inundații, iar arhitectura acestor clădiri a fost grav avariată. Subsolul de Opera Semper s-a umplut cu apă care măsoară 2,5 metri înălțime.

În capitala Cehiei Praga, unii locuitori s-au întors acasă după retragerea parțială a apelor, apele s-au, dar inundațiile au continuat în altă parte în țării, iar daunele sunt uriașe.

Guvernul german a anunțat că va aloca sute de milioane de euro ca și ajutor de urgență pentru victimele inundațiilor și a spus că va oferi un pachet de facilități fiscale pentru a ușura economia din zonele inundate.

În capitala slovacă Bratislava, Dunărea a atins cel mai mare nivel din ultimii 50 de ani.

Tot din cauza inundațiilor, frontiera dintre Slovacia și Austria a fost închisă. În timp ce oficiali din capitala Ungariei, Budapesta, monitorizează îndeaproape nivelurile de pe Dunăre.

inundatii germaniainundatii europa 2013

loading...