Breaking news

Întrevedere istorică a lui Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un

loading...

Întâlnirea istorică dintre Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un a avut loc marţi, în hotelul Capella din Singapore.

Donald Trump a declarat că summitul istoric din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfăşurat “neaşteptat de bine”, anunţând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Am progresat mult. Consider că s-a desfăşurat neaşteptat de bine. Vom semna un document”, a declarat Donald Trump, fără a oferi mai multe detalii privind actul pe care îl vor semna.

Am avut o întâlnire istorică şi am decis să lăsăm trecutul în spate şi suntem pe cale de a semna un document istoric“, a declarat Kim Jong-un cu ajutorul unui traducător.

Coreea de Nord nu s-a arătat dispusă de a renunţa la întreg arsenalul nuclear pe care îl consideră vital în menţinerea conducerii lui Kim.

Întrebat dacă liderul nord-coreean a fost de acord cu denuclearizarea, Trump a declarat că vor începe acest proces “cât de curând”.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat, marţi, în cadrul întâlnirii cu preşedintele american Donald Trump, că acest summit reprezintă un “început al păcii”, relatează site-ul postului CNN.

“Cu siguranţă vor exista obstacole, dar astăzi este ziua unui început bun. Sunt determinat să lucrăm împreună”, a declarat Kim Jon-un.

Cei doi lideri s-au întâlnit pe insula Sentosa, în Singapore, după luni de negocieri diplomatice, pentru a discuta despre reducerea tensiunilor militare şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul postului BBC.

Donald Trump a devenit primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care s-a întâlnit pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

loading...