Breaking news

Intrebari si raspunsuri despre alcool izopropilic

loading...

Alcoolul izopropilic a devenit cunoscut foarte bine acum, in timpul pandemiei si foarte multe persoane au aflat despre el abia anul acesta, chiar daca poate il foloseau si inainte, fara sa isi dea seama. Iti prezentam intrebari si raspunsuri ale utilizatorilor cu privire la alcool izopropilic.

Cand se foloseste concentratia 99% din alcool izopropilic?

Alcoolul izopropilic de 99%  este ideal ca solvent sau agent de curatare pentru industriile care produc produse sensibile la apa, prin urmare este favorabila evaporarea rapida si continutul scazut de apa. 99% USP IPA asigura cea mai mica prezenta a apei si, in unele forme, nu contine denaturanti. Tehnicienii in calculatoare, producatorii de dispozitive medicale, producatorii de circuite imprimate si tehnicienii de lipire si prelucrare, prefera evaporarea imediata pentru lucrul cu dispozitive sensibile, cum ar fi adaptoare de circuite integrate, cipuri de calculator si placi de circuite. 99% IPA se evapora curat si minimizeaza substantele reziduale. Evaporarea rapida este mai eficienta impotriva reziduurilor lipicioase, a grasimii si a murdariei decat concentratiile de 70%. Deoarece izopropanolul este higroscopic,  acetona poate produce rezultate mai bune pentru combaterea murdariei cu cerneala sau uleiuri.

Alcoolul izopropilic este eficient impotriva ciupercilor si sporilor fungici?

Alcoolul izopropilic poate fi eficient impotriva ciupercilor, dar nu este eficient impotriva sporilor fungici. Tratamentul mucegaiului si ciupercilor este considerat, in general, o problema de umiditate si temperatura. Aplicarea unui produs de curatare la nivel de suprafata poate avea un efect redus sau deloc asupra indepartarii fungilor. Inalbitorul si peroxidul de hidrogen sunt mai frecvent asociate cu remedierea focarelor de mucegai si ciuperci.

Ce este izopropilul de calitate USP si pentru ce se utilizeaza?

USP este o organizatie stiintifica non – profit care dezvolta si disemineaza standarde de calitate publice pentru medicamente, alimente si suplimente. Certificarea alcoolului izopropilic de calitate USP asigura ca atat alcoolul izopropilic, cat si orice aditivi sunt de cea mai mare puritate, potenta si concentratie exacta. Fabricarea, ambalarea si depozitarea trebuie sa respecte reguli stricte si toate instalatiile de productie trebuie sa respecte inregistrarea si inspectia FDA. Aceste specificatii imbunatatesc consistenta si siguranta pentru utilizare industriala, farmaceutica si cosmetica a alcoolului izopropilic. Cu toate ca este un produs atent monitorizat, cautand alcool izopropilic pret vei descoperi ca acesta este foarte ieftin.

Ce este alcoolul izopropilic NSF?

National Sanitation Foundation ( NSF ) este o organizatie non-guvernamentala, nonprofit, care se concentreaza in mod independent pe sanatatea publica si siguranta industriilor alimentare, a aprovizionarii cu apa, a produselor de consum si a mediului uman. Standardele stricte includ testarea produsului si analiza materialelor in fiecare aspect al dezvoltarii unui produs. Certificarea NSF presupune inspectii periodice la fata locului a unitatilor de fabricatie si testarea periodica a produselor. Daca un produs nu indeplineste criteriile de referinta, NSF aplica diverse actiuni, inclusiv retragerea de pe piata, notificarea publica sau chiar decertificarea.

Ce este alcoolul izopropilic pur?

Alcoolul izopropilic pur este fabricat si procesat fara aditivi obisnuiti, cum ar fi denaturantii, care fac alcoolul impropriu pentru consumul uman. Alcoolul izopropilic pur nu este acelasi cu alcoolul izopropilic steril sau de gradul USP, dar denominatiile apar frecvent, deoarece alcoolul  USP este intotdeauna in stare pura.

Ce este alcoolul industrial?

Alcoolul izopropilic de calitate industriala, denumit si alcool tehnic izopropilic sau de calitate tehnica, este utilizat cel mai frecvent in scopuri de fabricatie si prelucrare necritice, cum ar fi indepartarea sarurilor ionice din PCB-uri, pasta termica din radiatoare si ambalaje IC sau dizolvarea acizilor organici in colofoniu. Este o optiune economica pentru igienizarea suprafetelor mari si atenuarea contaminantilor generali, cum ar fi praful, resturile, grasimile si adezivii prezenti din alte procese de fabricatie.

Ce este alcoolul alimentar?

Utilizarea alcoolului izopropilic pentru produsele adecvate consumului uman este limitata. De obicei, alcoolul etilic este preferat pentru produsele consumabile, deoarece este in general considerat sigur. Pentru produsele de calitate alimentara, acreditarea FCC (Food Chemicals Codex) stabileste niveluri acceptabile de puritate si calitate a ingredientelor pentru produsele destinate consumului uman. Consumul de alcool izopropilic este cel mai frecvent intalnit in timpul prepararii aromelor alimentare, parfumurilor, grasimilor, uleiurilor, colorantilor, conservantilor, indulcitorilor si probioticelor.

Ce este alcoolul anhidru? Alcoolul anhidru este la fel ca alcoolul de 99%?

Anhidru inseamna pur si simplu ca o solutie nu contine apa si, in general, are o concentratie de 99% +. Alcoolul izopropilic care este 100% lipsit de apa nu este fezabil deoarece absoarbe imediat apa dupa expunerea la aerul umed. Alcoolii anhidri de inalta calitate au o puritate de + 99,96%.

Ce este alcoolul denaturat?

Alcoolul denaturat contine un aditiv care face solutia de baut. Uneori, aditivul este parfumat, ceea ce poate reduce greata si mirosurile asociate vaporilor de alcool. In timp ce unele magazine online isi pot comercializa produsele ca „alcool izopropilic denaturat 100% pur”, acesta este un nume gresit. Alcoolul izopropilic pur nu contine denaturanti.

loading...