Breaking news

Interlopul bătăuş, poate scăpa doar cu un an de închisoare cu suspendare

Ionuţ Tănăsoaia, bătăușul care l-a omorât pe sportivul american ar putea scăpa basma curată.

Interlopul care l-a ucis pe Chauncey Hardy, riscă doar o condamnare cu suspendare, întrucât nu ar fi existat intenție în lovirea acestuia și că sportivul ar fi murti în urma căzăturii pe ringul de dans.

Ionuţ Tănăsoaia, ar putea scăpa basma curată pentru că nu are antecedente penale. Articolul 183 din Codul Penal, prevede faptul că infracţiunea de loviri cauzatoare de moarte, este pedepsită doar cu închisoare de la 5 la 15 ani. Însă pentru că nu are antecedente penale, interlopul ar putea primi doar un an de pușcărie cu suspendare.

A venit la Giurgiu pentru a juca baschet de performanță și pleacă în patru scânduri în SUA. După ce sâmbătă, echipa CSS Giurgiu a învins echipa Dinamo București, handbaliștii au mers la restaurantul Rustic pentru a petrece victoria. Jucătorii au mers la restaurant împreună cu preşedintele echipei, Smărăndiţa Iliescu, soţia primarului Lucian Iliescu, şi cu antrenorul american Theo Evans. O parte dinte jucători, printre care și americanul au plecat să petreacă în clubul Emotionne.

În acea seară, în discotecă erau și membrii clanurilor File şi Butoane, inclusiv Ionuţ Tămăsoaia, zis Gipsy. Interlopii erau însoțiți de mai multe fete.

Incidentul a pornit după ce Chauncey a început să danseze pe lângă una din fetele care îl însoțeau pe interlop. Sportivul a vrut să îi ofere o băutură și a înercat să îi pună șapca pe cap. În acel moment  Gipsy s-a supărat şi l-a lovit pe acesta în plină figură foarte puternic. Baschetbalistul a căzut pe spate şi a dat cu capul de o bară de metal aflată în apropierea scenei şi de o treaptă care delimita zona ringului de dans.

Smărăndiţa Iliescu susţine că a aflat de la baschetbaliştii din club, că în acel moment, ei au fost anunţaţi de ce s-a întâmplat de la Floricel Butoane. Acesta le-ar fi spus doar: „Vedeţi că al vostru e căzut. Veniţi să-l luaţi!”. Şeful bodyguarzilor a chemat repede ambulanţa, care l-a transportat la spitalul din Giurgiu, apoi a fost dus la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală.

Polițiștii gin Giurgiu au scris în raport că acesta intrase în comă alcoolică. Examenul toxicologic efectuat luni a demonstrat contrariul. Sportivul nu consumase niciun fel de băutură alcoolică.

Potrivit raportului de autopsie, baschetbalistul a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

Mai mulți localnici au mers în fața clubului unde sportivul și-a pierdut viața și au depus flori și lumânări.

Luni dimineață, interlopul s-a predat la poliție și a primit mandat de reținere pentru 29 de zile din partea magistraților Tribunalului Giurgiu.