Breaking news

Interlopul Adrian Botez, eliberat din ”greșeală” de Poliția Capitalei

Adrian Botez, un interlop deosebit de periculos, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost eliberat din arestul Poliției Capitalei din ”greşeală”.

politia romanaPoliția Română se mai face încă odată de râs și se umple de penibil, demonstrând cât de slab pregătiți sunt angajații ei. Au eliberat din ”greșeală” un interlop.

În loc să fie mutat din arestul Poliției Capitalei la Penitenciarul Rahova, polițiștii l-au eliberat întrucât au interpretat ”greșit” decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Drept urmare, agenţii de poliție din arestul Capitalei, l-au eliberat Adrian Botez, pe 1 iulie 2014. Odată văzut liber, interlopul a și fugit din țară, iar acum este dat în urmărire internațională.

Poliţia Capitalei anunță că a declanşat o anchetă internă după ce trei poliţişti de la Arestul Capitalei l-au eliberat din arestul preventiv pe interlopul Adrian Botez, condamnat în urmă cu două zile la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Totodată s-a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru neglijență în serviciu.

În noaptea de 1 iulie, poliţiştii bucureşteni au primit de la Înalta Curte, decizia prin care Adrian Botez a fost condamnat la închisoare, iar aceştia au transmis-o către Arestul Capitalei, însă cei de acolo ar fi făcut o confuzie şi în loc să îl transfere la penitenciar, l-au eliberat.

Pe 1 iulie, Adrian Botez a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l ucidă pe un alt interlop, Dumitru „Puiu” Mironescu, în 2008.

Alte şapte persoane au fost condamnate la închisoare în acest caz. În dosarul cunoscut ca „Bariera” au fost trimişi în judecată, în aprilie 2012, Adrian Marin Botez, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă, Constantin Cătălin Crăciun şi Claudiu Laurenţiu Păvălucă, acuzaţi că l-au atacat pe Mironescu, în Bacău, cu bâte şi răngi.

Pe 15 februarie 2013, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Botez la zece ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul lui Claudiu Laurenţiu Păvălucă. Ceilalţi şase inculpaţi au primit pedepse de opt ani de închisoare cu executare.   Totodată, cei opt inculpaţi au fost obligaţi să îi plătească lui Dumitru Mironescu, în solidar, 100.000 de lei drept daune morale şi cheltuielile de spitalizare.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bacău, care, pe 13 septembrie 2013, a majorat pedeapsa lui Adrian Marin Botez la 12 ani de închisoare. În cazul altor cinci inculpaţi, pedeapsa a fost majorată tot cu doi ani, pentru un altul, cu un an, iar pentru cel de-al optulea a fost micşorată cu un an.

Claudiu Laurenţiu Păvalucă, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă şi Constantin Cătălin Crăciun sunt, în prezent, încarceraţi, la termenul din 8 aprilie instanţa supremă menţinând măsura arestării preventive în cazul acestora.

Dumitru „Puiu” Mironescu este cel care, potrivit anchetatorilor, a comandat asasinarea fraţilor Mararu. ”Gafa” celor trei polițiști îi va costa scump, întrucât riscă să ajungă după gratii, în locul interlopului, întrucât nu au fost în stare să citească ce scria în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

>