Breaking news

Intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, îngropată de PSD la Camera Deputaţilor

loading...

Noua majoritate parlamentară controlată de către PSD şi din care fac parte şi parlamentarii UNPR, PC şi UDMR, a votat împotriva Proiectului de Lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, blocând astfel şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit aceste terenuri.

ponta - psdPSD a boicotat permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie.

După ce proiectul a fost inclus în cele din urmă, săptămâna trecută, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, reprezentanţii noii majorităţi parlamentare au respins solicitarea PNL ca raportul, aflat în dezbatere pe punctul 21, să fie trecut pe poziţia a 5-a pentru a permite dezbaterea şi adoptarea lui în regim de urgenţă.

Prin votul de astăzi, parlamentarii PSD, PC, UNPR şi UDMR au îngropat definitiv intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, dovedind încă o dată că, pentru liderii acestui partid „garantarea proprietăţii rămâne un moft”.

Iniţiativa liberală reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces.

În acest sens, PNL a identificat sursele de finanţare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

După ce a împins PNL din actul de guvernare, noua majoritatea parlamentară îşi dă arama pe faţă şi respinge iniţiative legislative, chiar dacă au fost asumate în numele USL în faţa cetăţenilor.

loading...