Breaking news

Insurgenții proruși spun că au doborât din greșeală avionul malaezian

Rebelii din estul Ucrainei au recunoscut că deţin rachete sol-aer de tip BUK, cu care ar fi doborât avionul malaezian dar și faptul că primesc ajutor uman, militar și financiar din partea Rusiei.

insurgentii rusi fura din bagajele victimelorÎncolțiți din toate părțile, separatiștii ruși din Ucraina rup tăcerea și pentru prima dată recunosc că au avut în dotare sistemul anti-rachetă BUK.

Potrivit lui Aleksandr Borodai, un lider important al insurgenţilor, tehnologia a fost cel mai probabil înapoiată Rusiei, pentru a ascunde dovezile tragediei aviatice din 17 iulie.

„Ştiam că a venit un BUK de la Lugansk. Am aflat despre el exact în momentul în care am auzit că a avut loc tragedia„, a declarat liderul separatiştilor, Alexandr Hodorkovski.

Premierul autoproclamatei republici Donețk recunoaște că insurgenții primesc ajutor din partea Rusiei.

„Primim ajutor din partea cetăţenilor ruşi. Primim ajutor din partea întregului popor rus. Sunt voluntari care ni se alătură. Apropo de asta, vreau să vă reamintesc că şi eu sunt din Mosocova, sunt rus. Nu sunt din Donbass. Am venit aici ca voluntar. Bineînţeles că am multe cunoştinţe în serviciile secrete. Ca fiecare om care are legătură cu elita societăţii”, a spus Aleksandr Borodai, premierul autoproclamatei republici Doneţk.

Așadar se confirmă informațiile furnizate de Kiev care au arătat cum sistemul de lansare a rachetelor a fost dus în Rusia, pe ascuns, a doua zi după ce avionul malaezian a fost doborât.

Oficialii de la Washinton susţin că cel mai probabil separatiştii au doborât din greşeală avionul companiei Malaysia Airlines, fără să-şi dea seama că la bord se aflau pasageri.

Departamentul de stat al SUA a anunțat joi că deține informații potrivit cărora, Rusia lansează atacuri de artilerie de pe teritoriul său către ținte ale armatei ucrainene din regiunea Donețk.

298 de oameni, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât de o rachetă sol-aer pe 17 iulie 2014.