Breaking news

Inspirație pentru baie – cum să obții un design rafinat

Organizarea unei băi somptuoase, de înaltă calitate, trebuie să fie una dintre cele mai plăcute etape ale unui proiect de amenajare a locuinței. O baie de lux este un sanctuar privat care îți permite să te înviorezi dimineața și să te relaxezi seara.

Scopul acestei încăperi ar trebui să fie acela de a-ți face viața mai ușoară și mai reconfortantă, în timp ce îți concentrezi atenția asupra propriei tale bunăstări. 

Cum definim luxul în baie?

Amenajarea unei băi de lux înseamnă să alegi fiecare element în parte pentru caracteristicile sale unice și apoi să te asiguri că funcționează din punct de vedere estetic alături de celelalte obiecte integrate – de la corpurile de iluminat și obiectele sanitare până la accesorii precum bateriile de baie.

Cum va arăta o baie rafinată? Poate că trebuie să fie grandioasă și elegantă sau chiar opusul acestor lucruri – complet minimalistă – pentru a-și câștiga acest statut. Sau poate că este vorba pur și simplu de faptul că implică adăugarea unor obiecte de calitate incomensurabilă.

Considerăm că luxul este o calitate subiectivă și depinde în totalitate de gustul și stilul tău personal. Există totuși trei caracteristici pe care fiecare dintre obiectele din baie trebuie să le îndeplinească pentru a se încadra într-un concept de design rafinat: 

  • Aspect impresionant 

Atunci când analizezi o cadă, o cabină de duș, un lavoar, un vas WC sau o baterie de baie, nu ar trebui să existe nicio îndoială că este unul dintre cele mai frumoase exemple de acest tip. Chiar dacă un anumit model nu este neapărat pe gustul tău, îi poți aprecia calitățile și poți concluziona că se află la cel mai înalt nivel de design pentru baie.

  • Caracteristici inovative

Fie că amenajezi o baie principală sau una de serviciu, aceasta trebuie să fie funcțională și ușor de utilizat. Este recomandat ca sertarele să se deschidă cu ușurință și să aibă mecanism de închidere soft close. Obiectele sanitare ar trebui să fie ușor de curățat și de întreținut, iar finisajele acestora rezistente la pete și zgârieturi. 

  • Concepute pentru a rezista

Produsele de lux pentru baie funcționează perfect pe toată durata ciclului lor de viață. Oamenii achiziționează obiecte de top nu doar ca simbol al statutului, ci pentru că acestea vor rezista mai mult timp. Cele mai bune elemente pentru baie vor fi însoțite de garanție îndelungată și asigurări de performanță. 

Produse de baie de lux

Dacă dorești să obții un aspect exclusivist în baia ta, fiecare detaliu trebuie să fie luat în considerare cu o atenție deosebită pentru calitatea înaltă.

O cadă de baie uimitoare freestanding va oferi un impact vizual mult mai atrăgător într-un cadru format din plăci ceramice cu design unic. De asemenea, un lavoar extraordinar din marmură compozit va avea un aspect uluitor dacă este completat de o baterie de lavoar cu finisaje premium.

De asemenea, zona destinată vasului WC trebuie completată cu un bideu, preferabil din aceeași gamă și cu același design. Bideul a devenit unul dintre elementele reprezentative pentru băile contemporane în care accentul este pus pe lux, dar și pe funcționalitate.  

Villeroy & Boch Finion Bideu suspendat – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/villeroy-boch-finion-bideu-suspendat-38×56-cm.html 

Nu există o definiție specifică care să servească drept ghid pentru proiectarea unei băi luxoase. Pentru unele persoane, o cadă freestanding vintage cu picioare este simbolul suprem al unui stil de viață rafinat, în timp ce alții vor opta pentru un model cu hidromasaj. Există și acea categorie de oameni care vor dori să renunțe la cadă și să aleagă un paravan de duș walk-in ca și element suprem al unei amenajări de lux.

Așadar, atunci când alegi mobilierul, obiectele sanitare și accesoriile pentru o baie rafinată, singurele reguli sunt: frumusețe, utilitate și durabilitate.

sursa foto: www.germanquality.ro 

>