Breaking news

Inspectorii Registrului Auto Român iau la bani mărunți mașinile din București

loading...

Inspectorii Registrului Auto Român, împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, au controlat pe 1 octombrie, în București, din punct de vedere tehnic, 43 de vehicule.

politia rutiera - controlÎn urma acestor verificări s-a stabilit că 51,16% dintre vehiculele oprite aveau diverse neconformități (de natură tehnică sau legate de acte).

La 21 de vehicule (48,84%) s-au constatat defecte ca: proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție și defecțiuni ale sistemului de frânare

Vehiculele menționate mai sus au fost considerate ca neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

În cazul a 10 dintre vehiculele oprite, inspectorii Registrului Auto Român au constatat defecțiuni tehnice majore și au considerat că  vehiculul prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român au fost:

  • depășirea nivelului maxim admis de poluare (18,60%)
  • neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,33%).

În urma controlului tehnic desfășurat astăzi în trafic au fost reținute 15 certificate de înmatriculare, un permis de conducere și au fost aplicate 18 amenzi.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian