Breaking news

Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi reorganizat de ministerul lui Udrea

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 2 noiembrie 2011, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea OG nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C.

Drept urmare, vor fi înfiinţate 7 direcţii regionale în construcţii  care vor îngloba cele 41 de inspectorate judeţene în construcţii.

Actuala formă de organizare în teritoriu a Inspectoratului de Stat în Construcţii –I.S.C., în inspectorate judeţene în construcţii, este foarte încărcată, existând 41 de inspectorate judeţene în construcţii şi Inspectoratul în Construcţii Bucureşti, cu organizare şi aparate proprii de conducere.

Inspectoratul de Stat în Construcţii este prima institutie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu perosnalul de conducere. Reorganizarea urmează linia promovată de Guvernul României de raţionalizare a cheltuielilor publice”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Măsurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie. Prin aceste măsuri se urmăreşte eficientizarea activităţii inspectoratelor regionale în construcţii, care vor funcţiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritorială de competenţă constituită pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale României.

Cele şapte direcţii regionale în construcţii şi Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti – Ilfov vor fi organizate astfel:

  1. Direcţia Regională în Construcţii Nord – Est va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ. Va avea sediul în municipiul Iaşi şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui şi Piatra Neamţ.
  2. Direcţia Regională în Construcţii Sud – Est va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Constanţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Va avea sediul în municipiul Constanţa şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Focşani.
  3. Direcţia Regională în Construcţii Sud – Muntenia va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Va avea sediul în municipiul Ploieşti şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Piteşti, Târgovişte, Slobozia, Călăraşi, Giurgiu şi Alexandria.
  4. Direcţia Regională în Construcţii Sud Vest – Oltenia va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Va avea sediul în municipiul Craiova şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Târgu – Jiu, Drobeta – Turnu Severin, Slatina şi Râmnicu Vâlcea.
  5. Direcţia Regională în Construcţii Vest va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin. Va avea sediul în Municipiul Timişoara şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Arad, Hunedoara şi Reşita.
  6. Direcţia Regională în Constructii Nord Vest va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Cluj, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Maramureş, Satu – Mare şi Sălaj. Va avea sediul în municipiul Cluj – Napoca şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Oradea, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare şi Zalău.
  7. Direcţia Regională în Construcţii Centru va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Va avea sediul în municipiul Braşov şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Alba – Iulia, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş şi Sibiu.
  8. Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti – Ilfov va comasa Inspectoratul în Construcţii Bucureşti şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Ilfov şi va avea sediul în municipiul Bucureşti.
>