Breaking news

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Mangalia care a întrebat dacă Sebi, tânărul mort în accidentul de la 2 Mai este în sală

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Mangalia care joi, îla primul termei al procesului în care este jduecat Vlad Pascu, a întrebat dacă Sebi, tânărul mort în accidentul de la 2 Mai este în sală.

”În urma informațiilor apărute în spatiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecataă din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu față de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023. Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezentei în institutie a judecatorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului in ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, precizează Inspecția Judiciară.

Prima înfățișare în dosarul accidentului din 2 Mai, în care Vlad Pascu, beat și drogat, a ucis doi tineri, pe Sebastian și Roberta, și a rănit grav alți trei, a avut loc joi, la Judecătoria Mangalia.

Părinții celor doi tineri, uciși în accident, au declarat presei că judeăctoarea a venit în sala de judecată mestecând gumă, după care a întrebat dacă Sebi este în sală.

Andrei Olariu, tatăl lui Sebastian, a declarat la ieșirea din Judecătoria din Mangalia, că judecătoarea i-a cerut buletinul fiului său ucis în tragedia de la 2 Mai. Mai mult, magistratul s-a interesat dacă victima este în sală.

”V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi vroia buletinul”, a răspuns Andrei Olariu cu ochii în lacrimi.

Vlad Pascu a participat în fața Instanței prin videoconferință din arestul din Constanța. Procesul a  fost mânat pentru 14 martie pe motiv că unul din avocații lui Vlad s-a retras din proces.

Tatăl Robertei susţine că tot procesul este o făcătură: Nu vedeţi că e circ, ce v-am spus astăzi dimineaţa? Totul este o făcătură. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. De la bun început totul a fost premediat, iar cu ceea ce i-a făcut lui Valentin Olariu, e strigător la cer. Să vadă superiorii dumneaiei dacă asemenea personaj poate să judece cazuri. De deciziile dumneai… ce judecă? Totul este o făcătură, un circ. S-a ştiut dinainte, pas cu pas ce trebuie făcut. Uitaţi-ne cum stăm ca blegii aici.

Prărinții tinerilor uciși în accident au cerut strămutarea procesului.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost cercetată disciplinar, în 2023, de Inspecția Judiciară.

>