Breaking news

Infograficul cu 22 de date pentru Mondialul din 2022

Un campionat mondial este cel mai frumos eveniment sportiv pentru orice fan înfocat al fotbalului. Nimic nu se compară cu impactul său. Toate continentele vibrează pentru naționalele reprezentante, fani din întreaga lume vorbesc limba universală a fotbalului.

Iar în acest an toată atenția este concentrată pe Qatar, o țară cât două județe, în care se vor regăsi cele mai bune 32 de echipe naționale, cei mai buni fotbaliști ai planetei și un mare număr de fani veniți din toate părțile lumii.

Turneul final din 2022 este sărbătorit pe internet, printre altele, cu un infografic concentrat, NetBet CM 2022, în care sunt  memorializate și reamintite marile performanțe din 1930 până azi.

De la recordul Braziliei de 5 trofee câștigate, până la cel mai rapid gol marcat vreodată la un turneu final, de la meciul cu cea mai mare audiență până la meciul cu cea mai mică audiență, infograficul grupează 22 de secțiuni interactive, în care fanii pot afla o mulțime de date despre evenimentul momentului.

Utilizatorii sunt purtați prin anii fotbalului romantic, apoi li se reamintește de inegalabilele performanțe ale lui Pelé sau de fabuloasele recorduri personale semnate de nemții Lothar Matthäus și Miro Klose. Și, bineînțeles, de legendara ediție 1986 adjudecată de Maradona cu Argentina, când s-a întâmplat și „La mano de Dios”, o greșeală de arbitraj transformată în religie de fanii sudamericani.

Iată câteva informații puse la dispoziție în infografic:

  • Germania – Argentina, „clasicul” Mondialului, confruntarea jucată de 7 ori, din care 3 partide au fost finale.
  • Povestea stadionului 974, un stadion temporar cu o moștenire eternă. Este construit complet din containere de transport, iar la finalul mondialului va fi demontat și containerele vor fi repuse în circulație.
  • Povestea trofeului Jules Rimet, câștigat definitiv de Brazilia în 1970 și apoi dispărut în 1984.
  • Recordul pe care Leo Messi l-ar putea doborî dacă ar juca toate meciurile și ar ajunge într-o finală cu Argentina.
  • Disputa dintre Europa și America de Sud, singurele continente care au câștigat trofeul până acum.

Proiectul a fost realizat de NetBet, o casă de pariuri online, și oferă la final recompense pentru cei care reușesc să parcurgă cu succes informațiile prezentate și să răspundă la un chestionar dedicat bazat pe informații din infografic. Accesează infograficul și chestionarul.

>